Powered by Jasper Roberts - Blog




Spröda snöbollskakor med choklad linser

Print Friendly and PDF
Det bästa med julen förutom julklapparna är att baka kakor. Älskar att baka smäkakor. Vad passar bättre att baka till jul om inte snöbollskakor? Små spröda, vaniljdoftande, smöriga kakor som bokstavligen smälter i munnen. Alltså smör, vanilj och choklad. Mmmm...ljuvligt goda. Vill du inte ha choklad kan du byta ut den mot hackade nötter av något slag, gott vilket som. 
SNÖBOLLSKAKOR MED CHOKLAD LINSER
En sats ger ca 30 kakor
Tid: 20 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS
 
Ingredienser:
  •  240 g ( 1 cup ) rumsvarmt smör
  •  1,5 dl (90 g eller 1/2 cup ) florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  •  6,25 dl ( 375 g eller 2,25 cups ) mjöl
  •  200 g ( 1 cup ) blandade choklad knappar
  • mer florsocker att rulla bollarna i
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 200º. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar.
  2. Vispa smör med florsocker och vanilj.
  3. Blanda i mjöl tills degen går ihop. Blanda i choklad knapparna. Om degen är för mjuk ställ den kall tills du kan hantera den.
  4. Gör runda bollar, ca en överfylld matsked. Jag vägde mina och då fick jag ihop 32 stycken á 20-23 g.
  5. Lägg dem gläst på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen för ca 7-10 minuter. Grädda tills botten har blivit lite brun.
  6. Ta ut kakorna från ugnen och lått dem svalna någon minut, bara tills du kan hantera dem.
  7. Rulla bollarna snabbt i florsocker och låt dem kallna helt innan du ev rullar dem i mer florsocker.
  8. Dessa små snöbollsliknande spröda kakor smälter i munnen.
  9. Förvara bollarna i en burk med lock i rumstemperatur. Håller sig väldigt länge...

In English:
 
SNOWBOLL COOKIES

Yield: 3 dozens

Prep: 20 mins
Ready In: 30 mins
Rating: SSSSS

Ingredients:

  • 2 1/4 cups all purpose flour
  • 1/4 teaspoon salt
  • 2/3 cup powdered sugar
  • 1 cup butter softened
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 3/4 cup pecans chopped
  • powdered sugar for rolling the cookies

Preheat the oven to 350F and line two large cookie sheets with parchment paper.

In a large bowl combine the flour and the salt. Keep aside. In another bowl, with the help of an electric mixture, cream the butter and the 2/3 cup powdered sugar until light and fluffy. Add the vanilla extract.
Now add in the flour mixture and mix well until a dough forms. Stir in the chopped chocolate (buttons) and combine well.
Scoop out a tablespoon of dough and roll out into a ball and place on the parchment lined baking sheet. Repeat with the rest of the dough.
Bake for 10-12 minutes. Remove from the oven and cool on a wire rack just enough to handle.
Take the 2 cups of powdered sugar on a large bowl and gently roll the slightly warm cookies to coat. Place the cookies on a plate and let them cool completely. Toss the cookies for the second time in powdered sugar to coat well.

Thank you for stopping by! Enjoy!
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf