Powered by Jasper Roberts - Blog




Oreo chocolate cupcakes with vanilla smbc frosting

Print Friendly and PDF
 
Oh my GOD...dessa måste ni bara testa.
 
 
♥Oreo chocolate cupcakes  with vanilla smbs frosting♥
 
Detta behöver du för muffinsarna, ca 12 stycken
 
 Receptet innehåller engelska mått (svenska mått angivna inom parantes), vill ni veta flera mått kika in här 
Just receptet på muffins hittade jag på en engelsk blogg för ett par månader sen så tyvärr har jag inte adressen kvar. Självklart har jag gjort lite anpassningar efter eget tycke. Det brukar jag alltid göra :)
 
1 cup mjölk ( 237 ml)
1 tsp äppelcidervinäger ( 5 ml)
3/4 cup socker ( 177,75 ml)
1/3 cup olja, raps eller annan utan smak (79 ml)
1 tsp vaniljsocker
1 cup mjöl (237 ml)
1/3 cup kakaopulver (79 ml)
1/2 tsp bakpulver
3/4 tsp bikarbonat
1/2 tsp salt
ca 10 stycken vanilj oreos, grovhackade
 
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Blanda mjölk med vinäger i ett skål och låt det stå ett par minuter, det blir den så kallade buttermilk
3. Tillsätt socker, olja och vanilj till buttermilken och vispa noga
4. I ett annat skål blanda väl mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt
5. Vispa ihop innehållen från båda skålen 
6. Blanda i de hackade cookisarna och fördela smeten i 12 muffinsformar
7. Grädda i mitten av ugnen, i ca 175 C, i ca 18-20 minuter
8. Låt dem svalna helt
 
 
Detta behöver du till marängsmörkräm (smbc)
swiss meringue buttercream/smbc

2 äggvitor
1 och 3/4 dl socker
200 g smör rumstemperatur
2 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljsocker (eller 1 tsk vaniljarom)
2 dl florsocker

1. Häll upp varmt vatten till cirka hälften eller 3/4 i en kastrull och sätt på spisen på medelhög värme.
2. Blanda äggvitorna och sockret  i en rostfri skål och vispa kraftigt över vattenbad. Använd elvisp. Marängen ska tjockna och bli hård. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att maränger rinner.
3 Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa under hög hastighet tills marängen har kallnat.
4. Tillsät lite smör åt gången, då och då. 
5. När marängsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker. Vill du ha en sötare marängsmörkrämen tillsätt mer florsocker.
6. Detta steg kan uteslutas men vill du smaksätta och färga din smörkräm så gör du det nu, det är det sista du gör.

Spritsa smbc över dina muffinsar och dekorera med mini Oreo om du har, annars kan man dela normalstora Oreo på mitten.
Dessa muffinsar, cupcakes, blir de mest saftiga jag har ätit på väldigt länge. Blir lite kladdiga inuti pga Oreos.
Enjoy!
 Hade stora problem att spritsa frostingen. Har inte de bästa tyllarna just nu men fick klippa en gammal plasttyll och använda. Sen kan jag tycka att min spritsteknik behöver förbättras. Så ni kan se flera spritsade tårtor och cupcakes framöver.



 
Betyg SSSSS+
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf