Powered by Jasper Roberts - Blog




En jordgubbsdröm <3 Glad Midsommar!

Print Friendly and PDF

Midsommarafton. Svenska jordgubbar. Grädde och...mer jordgubbar.
  
 
♥  Strawberry velvet cake ♥
 
En tårta med doft och smak av svensk Midsommar.
Saftiga jordgubbsbottnar fyllda med jordgubbsfrosting och dekorerad med vispgrädde och färska svenska jordgubbar.
 
Strawberry velvet cake bottnar
Det blir till en rund tårta ca 17,5 cm, fyra bottnar.
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser:
  • 4 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 1 dl jordgubbspure (gjort på färska jordgubbar som körs i matberedaren)
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vanilla bean pasta ( har använt det sist nämnda)
  • 4 äggvitor eller 1,2 dl ( 1 äggvita motsvarar ca 30 ml äggvita)
  • 175 g smält smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda socker, mjöl, salt och bakpulver i en skål. Under vislning häll det smälta smöret. det blir en grynig massa.
I ett annat skål blanda mjölk, jordgubbspure och äggvitor samt vanilj. Vispa ett par minuter och sän häll den över mjölmassan, lite i taget, under fortsatt vispning.
 
 
Vill du ha en starkare rosa färg kan du tillsätta gelefärg eller hushållsfärg sist. Jag gjorde ett försök till ombre men det blev aldrig tydligt när bottnarna var färdigt gräddade. Man måste ha ganska mycket färg.
Får bli en annan gång.
 
Olja och mjöla 4 formar ( jg har använt mig av 17,5 cm engångsformar i aluminium). Lägg bakplåtspapper i botten på formarna så att bottnarna kommer ut lättare och du slipper skada dem.
 
 
Fördela smeten lika i formarna och grädda dem längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter, i 150 till 175 grader. Gör tandpetartestet innan du tar ut dem.
Låt bottnarna svalna i formarna under en kökshanduk.
 
♥ Strawberry butter and creamcheese frosting ♥
 
Ingredienser:
  • 2 dl grovt hackade jordgubbar ( använd matberedaren)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 300 g Philadelphia ost
  • ev 3 tsk gelatin eller 6 gelatinblad ( i fall att jordgubbarna är för vattniga)
Vispa smör och ost. Tillsätt florsockret under fortsatt vispning och sen gäddet. Fortsätt vispa ett par minuter. Blanda i jordgubbarna på slutet. Om krämen känns för vattning kan man tillsätta mer florsocker ( det rekommenderar jag inte om du inte vill ha för söt kräm) eller att lägga gelatinet i lite kallt vatten, micra det sen ca 20 sekunder å det smälter och blanda i krämen.
 
Fördela krämen mellan bottnarna och avsluta med kräm, alltså till fyra bottnar blir fyra lager kräm.
Ställ tårtan kallt för ett par timmar eller över natten.
Jag har en justerbar ring som är superbra att använda till tårtor som man vill ha fyllningen på plats tills den stelnar. Nu blev inte krämen rinnig alls men jag gillar använd ringen ändå, blir så jämna och fina kanter och rak tårta. Annars har jag en förmåga att få sneda tårtor när jag fyller dem och det utan ansträngning.
 
 
 
Det blev en hela 11 cm hög tårta, inte dåligt.
Den kan garneras med smörkräm, creamcheese, smbs och t o m täckas med marsipan eller sp/mmf om man vill. Men nu är det en midsommartårta jag bakade och då är jordgubbar och vispgrädde det givna valet.
 
 
 
 
 
 
 

Betyg SSSSS+
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Charlotta Hägg

Postad den

Ojojoj! Nu blev jag inte lite sötsugen :D

Svar: :-)
Simona

Elaine

Postad den

Mums vad gott! Fin var den också :)

Svar: tack snälla :)
Simona

Chiiz

Postad den

Hejsan. På min blogg just nu finns en liten utmaning. Eftersom det är sommar så har jag get ut en utmaning där man ska baka en tårta, man ska vara så kreativ och fantasifull man kan och sedan ladda upp bilden och sedan skicka länken till mig. Jag visar sedan alla fantastiska kreationer på bloggen och länkar. Det skulle vara jätta kul om du va med eller bara spred det vidare. ^.^ Man kan använda bilder på en tårta man redan gjort, så länge man skickar länken till mig.

Svar: Absolut, jag är med. Tyvärr hinner jag inte baka eftersom ska åka på semester om 2 timmar men jag skickar en länk till dig alldeles strax :)
Simona

Katta

Postad den

Mums vad god den värkar!

Svar: Den var väldigt god och saftig men en stark jordgubbssmak inte bara färg :)
Simona

FrökenTV, bloggen om tv och film

Postad den

mums

Svar: Verry mums :-)
Simona

Veronica

Postad den

Åh vad gott!

Svar: :-)
Simona

Johanna

Postad den

Så fin! Och den ser otroligt god ut. Vad duktig du är :D

Svar: Tack Johanna. Den var god :)
Simona

Anonym

Postad den

Jättefin! Och vilka vackra bilder!

Svar: Tusen tusen tack!
Simona

Joana

Postad den

Vackra bilder och goda recept. Du ar s*it duktig tjejen ;-)

Svar: Ha ha ha...tack ;-)
Simona

LIENE

Postad den

Det ser så otroligt gott ut!

Svar: Tack så mycket! Den var väldigt god ;-)
Simona

Ann

Postad den

Hej! gjorde bottnar efter detta fantastiska recept igår men känner att bottnarna är väldigt kompakta. vad kan ha gått fel? ska jag göra om bottnarna för att se om de blir bättre?
eller ska de vara kompakta?

Glad midsommar!

Svar: Hej, sorry att jag inte har svarat innan men är på jobbet. Mina bottnar var saftiga som på bilden, lite kompakta med betoning på lite. Eftersom det är jordgubbar i och har mycket vätska då kan inte bottnarna bli så luftiga. Ska man ha luftiga bottnar då ska man använda essens några droppar, inte frukt.
Simona

Ann

Postad den

Hej, Vet inte om mitt förra inlägg kom fram! men gjorde bottnarna igår och tycker de blev väldigt kompakta. är rädd för att de inte är så saftiga som dina ser ut att vara. Hur var känslan på dina bottnar?

Trevlig midsommar!

elin

Postad den

Hej.. tänkte baka denna nu till mina söners namngivning men tänkte göra bottnar i långpanna.. tror du två av dina runda räcker till en långpannesats? Tack

elin

Postad den

Hej.. tänkte baka denna nu till mina söners namngivning men tänkte göra bottnar i långpanna.. tror du två av dina runda räcker till en långpannesats? Tack

elin

Postad den

Hej.. tänkte baka denna nu till mina söners namngivning men tänkte göra bottnar i långpanna.. tror du två av dina runda räcker till en långpannesats? Tack

elin

Postad den

Hej.. tänkte baka denna nu till mina söners namngivning men tänkte göra bottnar i långpanna.. tror du två av dina runda räcker till en långpannesats? Tack

elin

Postad den

Hej.. tänkte baka denna nu till mina söners namngivning men tänkte göra bottnar i långpanna.. tror du två av dina runda räcker till en långpannesats? Tack

Svar: Hej, det beror på hur stor långpanna du har och hur högs bottnar du vill ha.
Simona

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf