Powered by Jasper Roberts - Blog




En liten tårta för två

Print Friendly and PDF
E
n söt liten skapelse att dela med någon du tycker om. Till Alla Hjärtans Dag eller annat speciellt tillfälle.
Vanilj och choklad, alltså massor av choklad.
Hade bråttom igår innan vi skulle fira Alla Hjärtans Dag så tårtan är monterad och dekorerad på typ 3 minuter. Jag ska inte ljuga för er och säga att hela tårtan blev färdig på 5 minuter. Nej. Hade gjort bottnarna kvällen innan och även den italienska marängsmörkrämen. Spritsade kräm mellan de två bottnarna och även över den översta botten. Uppe på krämen la jag bitar av Reese`s peanutbutter bars bitar, Maltessers chokladkulor och grovt klippta marshmallows. Ringlade lite chokladsås över det hela. Den blev så "inte" jämn att den blev bortom all perfektion.
Jag fullkomligt älskar den.
 

 White Velvet tårta med marängsmörkräm, peanut butter bars, marshmallows & chokladtryffel 

Obs! Till denna tårta har jag tagit 1/3 del av alla recept. Blev en liten tårta, två bottnar, på ca 16 cm.
Resten av smeten blev det till 12 st mellan cupcakes.
 
White Velvet bottnar :
En sats räcker till en form på ca 20-24 cm och det blir 3 bottnar.
Svårighetsgrad: lätt
Betyg:SSSS++++
 
Ingredienser:
  • 4 st äggvitor 
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 tsk vaniljpulver (2,5  tsk vaniljsocker)
  • 5 dl mjöl 
  • 4 dl socker 
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 175 g smör, smält i mikron
 
  1. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Häll över den smälta smöret och blanda till en gryning massa. I en annan skål vispa äggvitorna med mjölk och vanilj.
  2. Häll lite i taget av mjölkblandningen över mjölmassan och vispa kontinuerligt. Vispa till en jämn smet. Tillsätt ev livsmedelfärg om du vill ha en annan färg på dina bottnar. Annars blir bottnarna, precis som det heter White velvet tårta, vita och sammetslena.
  3. Fördela smeten i 3 formar  ( runda på 20-23 cm) som du har smörjt och mjölat samt klätt botten med bakplåtspapper. Jag använder engångsformar och till denna tårta använde jag fyrkantiga formar.
  4. Grädda längst ner i ugnen i 150-175 grader ca 25-30 minuter. Gör tandpetartestet innan du tar ut bottnarna. Låt svalna något innan du tar ut dem ur formarna.
 
Italiensk marängsmörkräm ( imbc )
En sats räcker till att frosta och fylla en liten tårta , ca 16-18 cm, eller till 20 cupcakes
Tid: ca 45 minuter
Svårighetsgrad: medelsvår
 
Ingredienser:
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,6 dl vatten
  • 4-5 äggvitor eller 1,3 dl ägvitor
  • 2 msk strösocker
  • 300 g rumsvarmt smör fördelat i små bitar
  • ev färg- eller smaksättning
 
  1. Blanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. Använd en termometer.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med 2 msk socker till hårt skum och sen häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning.
  3. Vispa sen äggvitorna ca 5 minuter tills dem kallnar innan du börjar lägga i smöret, en bit i taget.
  4. Vispa lite mellan varje bit smör du lägger i. När du har lagt i sista biten smör ser krämen som den ska skära sig istället för att bli tjock. Fortsätt vispa så kommer krämen att "vända" och bli tjock, luftig och slät.
 
Chokladsås:
  • 100 gr choklad
  • 2 tsk smör
  1. Smält chokladen i mikron, 10-15 sekunder åt gången.
  2. Rör lite i chokladen med en sked. Mikra lite till ev om den inte har smält och det finns fortfarande klumpar i.
  3. Sist blanda i smöret och rör till såsen har blivit omogen.
 
Montera tårtan:
Spritsa kräm i ett fint mönster över första botten. Lägg på den andra botten. Spritsa kräm över den översta botten. Strö över hackade marshmallows, 2-3 stora grovt klippta, Reese´s peanut butter bars bitar och Maltesers chokladkulor. Ringla över chokladsås.
Man kan ta lite av vad man har hemma, blir en liten kul tårta att variera.
 
Tack för att du tittade in! 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Marie Bergman

Postad den

Den ser galet god ut måste jag säga =)

Svar: Tack Marie, den var riktigt god ;-)
Simona

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf