Powered by Jasper Roberts - Blog




Frukostbröd

Print Friendly and PDF
Små frukostbröd som inte behöver jäsning, du behöver inte knåda degen tills du får ont i armen och som du fixar på 30 minuter. Super enkelt och framför allt super gott. Det påminner lite om scones men bara lite. Servera bröden ljumma med smör och ost eller marmelad. Varning för lyxfrulle \(◦'⌣'◦)/
 
♥ Små frukostbröd ♥
En sats ger ca 8 st
Tid: ca 30 minuter
Svårighetsgrad: mycket lätt
Betyg: SSSSS++++
 
Ingredienser:
  • 225 g mjöl
  • 1 ägg
  • 1,75 dl filmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bikarbonat
 
Sätt ugnen på 150º.
Blanda alla ingredienser till en ganska så klibbig deg. Mjöla bakbordet ordentligt och platta till degen till ca 1 cm tjock. Dela den i bitar med en vass kniv och lägg bitarna på en plåt på bakplåtspapper.
 
Grädda bröden i mitten av ugnen för  20 - 25 minuter beroende på ugn. För mig var det lagom med 20 minuter.
Låt bröden svalna under en kökshanduk.
Supper goda med bara smör på. 
Har aldrig tagit så få bilder på något jag har bakat men det fanns ingen tid när det bara vattnades i munnen.
Tack för att du tittade in! 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Emelie

Postad den

Skulle det funka med naturell normalfet yogurt? :)

Svar: Ja Emelie, absolut! Tänk på att späda ut med lite vatten ifall den är för tjock eller ta mindre mjöl bara ;-)
Simona

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf