Powered by Jasper Roberts - Blog




Cheesecake de luxe

Print Friendly and PDF
En lite lyxigare variant av cheesecake. För vem säger att cheesecake ska bara vara runda eller tråkiga?
Denna blir riktigt god och ser hur proffsigt ut som helst. 
 
♥ Cheesecake de luxe ♥
En sats ger en avlång sockerkaksform, ca 8-10 bitar 
( den är för god för att jag ska kunna dela den i fler bitar ヽ(•‿•)ノ )
Tid: 30 min + 2 timmar i kylen
Svårighetsgrad: mycket lätt
Betyg: SSSSS+++
 
Ingredienser:
  • 150 g Digestive kex ( eller annan sort du gillar )
  • 100 g smält och avsvalnat smör
  • 200 g Philadelphia ost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker eller äkta vaniljstång
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk gelatinpulver eller 4 gelatinblad
Klä en avlång form med dubbla plastfolje. Mixa kexen i matbereddaren riktigt riktigt fint och blanda med det avsvalnade smöret. Tryck massan i botten och upp mot kanterna på formen. Tryck ordentligt med baksidan av en sked. Ställ i kylen tills du förbereder moussen.
Lägg gelatinet i 1 dl kallt vatten. Låt det svälla under ca 5 minuter. Värm sen gelatinet i micro,ca 20 sec i taget, tills den har smält helt. Låt det svalna något.
Vispa osten med florsocker och vanilj. Tillsätt grädden i omgångar under fortsatt vispning.
Vänd det något avsvalnade gelatinet i krämen. Blanda ordentligt och fyll formen.
Ställ den kallt för ett par timmar tills mousen har stelnat.
Vänd den på en serveringsfat och garnera efter tycke.
Gör en choklad glaze (50 g choklad och 50 g grädde) som värmts försiktigt på spisen. Låt den kallna lite och häll den fint över cheesecake. Eller ringla/ riv över choklad. Garnera med färsk frukt och/eller bär. 
Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf