Powered by Jasper Roberts - Blog




Chokladkaka med glögg, sockrade tranbär och rosmarin

Print Friendly and PDF
Chokladkaka med glögg, sockrade tranbär och rosmarin julkaka
 I samarbete med Hippie de Luxe

kan man bli kär i en bakform så är denna form från Nordic Ware min lilla älskling. Hur vacker är inte den? Jag blir så glad av bara se på formen. Ni kanske tror jag är knäpp men jag lovar, formen, höjden, de raka linjerna och vilken perfekt kaka den ger, vad finns det att inte älska? 
Så visst skulle det vara kul att vinna en? Här har jag bakat en mjuk saftig chokladkaka smaksatt men glögg och gräddglasyr. 
För att vara med i tävlingen om formen från Nordic Ware som en lycklig vinnare kommer att kamma hem på kvällen den 3:e Advent behöver du endast svara på en fråga i kommentarsfältet och tryck gärna på lilla hjärtat också. 
"Vad heter denna form?"
Du vet att du ökar dina chanser att vinna genom att tävla även på Facebook och Instagram? Det ger extra poäng. Så "Lycka till!"
Chokladkaka med glögg, sockrade tranbär och rosmarin jul
advent Chokladkaka med glögg, sockrade tranbär och rosmarin
 

CHOKLADKAKA MED GLÖGG OCH GRÄDDGLASYR

En sats ger en kaka, ca 16 bitar
Tid:ca 1 timme
Svårighetsgrad: lätt
Betygg: SSSSS+++
 
Ingredienser smet:
  • 220 g rumstempererat smör
  • 2 1/2 dl brunt socker
  • ägg
  • 1 tsk vanilj
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dk kakaopulver, siktat
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel 
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt (utesluts om smöret är saltat)
  • 1/2 tsk malen kryddnejlika 
  • 1/4 tesked riven apelsinskal (kan uteslutas)
  • 1 3/4 dl + 1 msk gräddfil
  • 1 1/2 dl glögg
  • 2 dl hackad mörk choklad (ca 100 g)
Ingredienser gräddglasyr:
  • 2 dl florsocker
  • 4-5 msk vispgrädde +... 
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en form på 2,5 l. Ställ åt sidan.
  2. I en stor skål, vispa smör med brunt socker och vanilj tills det blir fluffigt fluffigt, slå i ägg, ett åt gången. 
  3. I en separat skål, blanda ihop mjöl, kakaopulver, bakpulver, kanel, ingefära, salt, kryddnejlika och ev apelsinskal. 
  4. Blanda gräddfil med glögg. 
  5. Rör mjölblandningen och vätskan i smörblandning, alternativt, i 3 omgångar.
  6. Vänd i choklad och häll smeten i den förbereda formen. Skrapa in i mjölad smurt 10-kopps Bundt-pan.
  7. Baka för ca 1 timme. Gör tandpetartestet.
  8. Låt kakan svalna i panna i 10 minuter. Vänd kakan uppochner på galler på bakplåtspapper. Låt svalna helt. 
  9. Blanda florsocker och vispgrädde till glasyren. Tillsätt ev mer grädde tills glasyren blir lagon trögflyttande.
  10. Ringla glasyren över kakan och garnera ev med bär och grönt.

Håll i plastfolie och förvara i upp till 2 dagar eller frys i lufttät behållare i upp till 2 veckor. Kakan är saftig, mjuk och full med choklad och glögg aromer. Vill du inte ha med glögg byt ut mot kaffe, apelsinsaft eller annat gott du gillar. Tog med mig till jobbet en halv, typ, och mina kollegor var så tacksamma att få smaka. Testa du också och framför allt var med i tävlingen. Formen är to die for tycker inte ni det?
saftig Chokladkaka med glögg, sockrade tranbär och rosmarin
bästa Chokladkaka med glögg, sockrade tranbär och rosmarin
julig Chokladkaka med glögg, sockrade tranbär och rosmarin
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Anonym

Postad den

Den är verkligen vacker Kugelhopf Bundt formen. Och kakan ser riktigt god ut. Jag provar den i en vanlig form för jag har ingen Kugelhopf.

Svar: Visst är den? Var med i tävlingen så kanske blir just du den lyckliga vinnaren av en Kugelhopf :)
Simona Muntean

David

Postad den

Formen heter Kugelhopf Bundt! Såååå himla fin verkligen 😍 och wow vad gott det lät med din kaka!! Hade varit så kul att vinna och kunna testa att göra en likadan! 😄

Svar: Visst är formen vacker? Och kakan är super saftig och god. Lycka till i tävlingen!
Simona Muntean

Simona

Postad den

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD OCH VINNAREN MEDDELAS INOM KORT. 🍀😊

Svar: Vinnaren har annonserats via Instagram.
Simona Muntean

Jasmine

Postad den

Åh, ett så vackert resultat! Tack för att du bjuder på så många inspirerande bilder.
Önskar dig en trevlig julhelg med allt som hör julen till!
Kram

Svar: Tusen tack Jasmine, så snällt sagt. Glad du gillar bilderna. God Jul på dig också.
Simona Muntean

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf