Powered by Jasper Roberts - Blog




One bowl vanilla cake

Print Friendly and PDF
 
♥ One bowl vanilla cake ♥
 
En sats ger 2 bottnar á ca 17 cm
Tid: ca 45 minuter
Svårighetsgrad: lätt
  •  2 cups eller 250 gr mjöl
  • 1 cup eller 200 g strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 4 stora äggvitor eller 120 gr
  • 2/3 cup eller 161 gr mjölk
  • 5 1/2 msk eller 78 gr smör
  • 2 tsk eller 10 ml vanilla extract eller pasta
Sätt ugnen på 175 grader. Olja och mjöla bakformarna samt lägg bakplåtspapper på botten. Det blir lättare att ta ut bottnarna sen och det blir en fin kant på.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Häll i äggvitorna, mjölken, rumsvarmt smör och vanilj. Blanda väl på medelhastighet (elvisp). Vispa på höghastighet i 2 minuter. Om du vill färga bottnarna gör du det nu, använd hushållsfärg eller ätbar gelefärg.
Häll i formarna och grädda i nedersta delen av ugnen i ca 25-35 minuter, beroende på ugn.
Detta recept är inte alls känsligt för värme, du kan öppna ugnsluckan hur många gånger du vill under gräddningstiden utan att vara rädd för att bottnarna sjunker. Det gillar jag.
Gör tandpetartestet innan du tar ut formarna. Låt dem kallna lite under en handduk, ta ut och lägg på galler. Låt dem kallna helt under handduk.
 
Hade tänkt dekorera tårtan på ett annat sätt än så som det blev men detta var vad jag kunde åstadkomma på 5 minuter. Fyllde den med cream cheese frosting och dekorerade med färgat grädde.
Super enkelt och framför allt super gott!
 
 
 
 
Betyg:SSSSS
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

ɑ n n i k ɑ

Postad den

Gott!

Svar: Den var god Annika :)
Simona

sandra

Postad den

hej..

Om man inte får tag i vanilla extract, vad kan man då ersätta det med?? :)

Svar: Vaniljsocker, kan t o m uteslutas.
Simona

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf