Powered by Jasper Roberts - Blog




Calla Lily bouquet cake tutorial

Print Friendly and PDF
En snabb guide, i bilder, som lovat.
Tårtan ser mer komplicerad än vad det var att göra. 


6 olika nyanser av grön för att gå till den coola effekten, så kallad ombre.
Bottnar av lika delar som har fördelas i 6 skålar och färgas in med Wiltons gelefärg, Moss grön. Bottnarna gräddats i engångsfirmar, 23 cm.
 
Glasskräm har varvats med whipped cheese frostning.
 
För att få till den formen på tårta har jag kylt tårtan ordentligt innan. Sen är det bara att skära med en vas kniv till önskad form.

Blommorna och bladen är i regal-ice, lätt att modellera och torkar snabbt samt behåller formen. 

Tårtan är spacklad med smörkräm och täckt med ett tunt tunt sp lock, bara för att dekorationerna skulle fästa bättre. Antar att om man täcker tårtan helt i dekorationer som jag gjorde så behövs inget lock. 
 
Den färgade sp:n rullas till stjälkar, olika tjocka just för att få en mer naturlig effekt.
 
Sen är det bara att klä hela tårtan, runt runt... Tar sin lilla tid förstås :)

De sista på plats är kallornasom vilar på varandra. Innan du klistrar fast dem med kristyr, lägg allting på plats så du vet du får som vill, blir svårt att flyta runt sen och det finns risk för att ha sönder någon.
 
Det sista jag gjorde var att pensla lite mörkgrön pulverfärg på stjälkarna för att få dem mer naturliga.
 
Är super nöjd med resultatet. Det blev några lyckotårar som min kompis Alina fällde när hon gick se den.
 
Betyg SSSSS
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf