Powered by Jasper Roberts - Blog




Saftiga chokladbottnar

Print Friendly and PDF
Dessa chokladbottnar är så ljuvligt saftiga och goda,  inte från denna värld. I min mening är chokladbottnarna dem godaste som finns. Man måste bara prova.Tror att hälften av tårtorna jag jag har gjort hittills innehåller chokladbottnarna.
 
 
 
♥ Chokladbottnar ♥
 
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2,5 dl filmjölk
  • 2,5 dl starkt bryggd kaffe
  • 1,25 dl neutralt matolja
  • 3 dl eller 200 g mjöl
  • 5 dl eller 450 g strösocker
  • 1,5 dl eller 75 g kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
 
Smörj och mjöla 3 engångsformar ca 20 cm. Lägg bakplåtspapper i botten på formarna så det blir lättare att få ut kakorna när dem är gräddadd.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, filmjölk, olja och kaffe i en hög skål så slipper du städa hela köket efteråt.
Lågg i alla torra ingredienser och vispa till en jämn smet.
Fördela smeten i formarna och grädda i ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. Känn på utan att kakorna inte kladdar. Låt dem kallna innan du tar ut dem ur formarna.
Dem blir väldigt höga och fina. Bottnarna staplade på varandra blev ca 6,5 cm, jämna och fina som sagt.
Det som är bra är att du inte behöver mycket kräm mellan för att tårtan ska vara saftiga. Dessa kan man äta nästan utan kräm om man så vill.
 
 
Nu ska bottnarna vila tills imorgon när jag ska fylla tårtan. Det blir en smaskig chokladtårta med fina små vita rosor på.
 

Är du nyfiken?
Kika in imorgon vet jag :)
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Anonym

Postad den

Fråga, varför engångsformar?

Svar: För att jag vill slippa dela bottnarna, få massa smulor och ojämna bottnar. Vill jag ha 3 bottnar bakar jag i 3 formar. Man behöver inte anv engångsformar men har ofta inte så många vanliga av samma storlek och vill slippa grädda i omgångar. ;-)
Simona

Hej! Kan man frysa dessa? Mvh Malin

Postad den

Hej! Kan man frysa dessa? Mvh Malin

Svar: Absolut. Har gjort det fler gånger faktiskt.
Simona

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf