Powered by Jasper Roberts - Blog




Söta små roskakor

Print Friendly and PDF
M
ammas favoritkakor. Av misstag. Bara snubblade över receptet när jag skulle baka lite olika småkakor och skicka till mamma innan en jul för några år sedan. Så fort hon smakade de söta roskakorna ville hon inte ha andra. Vet inte hur stor roll formen på kakorna spelade men det är bara rosformen som duger längre, hon vill inte ha annan. Jag kan erkänna att jag själv är också lite kär i dem. Hur gulliga är inte dem? Sen har jag en teori om varför man ska baka dem ofta...
 
Småkakor är alltid bra att ha hemma för att bjuda på när tillfället ges. Eller ta några till ett glas kall mjölk när begäret sätter igång. Vanilj doftande smöriga kakor som man kan spritsa i olika mönster. Använd tyll och spritspåse eller kakpress till. Allt du behöver finns säkert i kylen och skafferiet. Så vad väntar du på? Sätt igång att baka. Det kommer jag göra närmaste timmen.

*** For recipe in English scroll down!

SÖTA SMÅ ROSKAKOR

En sats ger 30 kakor beroende på storlek
Tid: 35-40 minuter ( om du inte kyler degen innan gräddning )
Svårighetsgrad: ganska lätt
Betyg: SSSSS+
 
Ingredienser deg:
  • 240 g eller 1 cup, rumstempererat smör
  • 1 1/4 dl eller 1/2 cup, strösocker
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt om du använder osaltat smör annars ska uteslutas
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 1/2 dl eller 2 1/4 cup, vetemjöl
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 200º C.
  2. Kombinera alla ingredieser förutom mjölet. Vispa till en jämn och krämig smet.
  3. Vispa i mjölet på lägsta effekt tills degen går ihop och är krämig. Den måste gå att spritsa men ändå hålla formen.
  4. Använd en spritspåse och en öppen eller stäng stjärntyll för att spritsa rosor eller andra önskade former. Det går bra att använda en kakpress lika väl.
  5. Spritsa kakorna på bakplåtspapper på en plåt, bara inte för tät. Om degen känns för mjuk kan man kyla kakorna ca 15-30 minuter innan gräddningen.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen för mellan 6-8 minuter tills botten har blivit lite brun. Se till att kakorna inte bränns.
  7. Låt dem kallna en stund på papper innan du flytar dem till galler för att kallna helt.
  8. Förvara kakorna i burk med lock på ett svalt plats. Sikta över florsocker innan serveringen.

Svårare än så här blir det inte. Dessa kakor håller väldigt väldigt länge om du ställer dem svalt. Lika spröda och goda efter två veckor. 

Recipe in English:
 
ROSE SWIRL COOKIES
Yield: about 30 cookies
Time: 35-40 minutes
Difficulty: pretty easy
Rate: SSSSS+
 
Ingredients cookie dough:
  • 1 cup or 240 g, butter softened
  • 1/2 cup sugar
  • 1 egg
  • 2 teaspoons vanilla
  • 1/2 teaspoon salt
  • 2 1/4 cups all-purpose flour
Instructions:
  1. Heat oven to 400º F (200º C ). 
  2. Combine all ingredients except flour in bowl. Beat at medium speed until creamy.
  3. Add flour; beat at low speed until well mixed. Prepare dough as directed by variations below, if desired.
  4. Place dough into a pipping bag with open star and make rose swirl or place into a cookie press fitted with template. Form desired shapes, 1 inch apart, onto ungreased cookie sheets. If dough is too soft, cover and refrigerate for about 15- 30 minutes.
  5. Bake 6-8 minutes or until edges are lightly browned.
  6. Allow cookies to cool for about a minute on the cookie sheet, then move to a cookie rack to cool completely. 

Thank you for stopping by. Enjoy!

FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

iza svenningsson

Postad den

Gott!!

Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma

Postad den

Mums! Och riktigt fina bilder :)

Svar: Tack söta du 😘😘
Simona

Annica

Postad den

Så fina och vilka bilder. Wow

Svar: Tack snälla Annica 🙏🏻😘
Simona

Mikaela Thungren

Postad den

Vad söta! Dom såg jätte smarriga ut. :)

Svar: Tacksnälla. Jag lovar dem är jätte goda ;-)
Simona

vardagskonst

Postad den

Men! Har du spritsat fram de här kakorna?! Så oerhört oerhört fina. Ska prova det här så fort jag får tid, tack för den här inspirationen!

Svar: Ja det har jag. Har läääänge velat spritsa rosor. Hoppas du kommer tycka om receptet. Lycka till ;-)
Simona

Carina

Postad den

Åh så fina, Måste testa detta! :)

Svar: Tack snälla ;-)
Simona

Lillgarden

Postad den

Så snygga! Hade ju varit kanon nästa gång man bjuder på fest.
Men ser ruggigt svårt ut att få dom sådär snygga!

Svar: Det är bara testa ;-)
Simona

EVELINA

Postad den

Vilka fina! Tack för tipset och receptet :)

Svar: Tack själv för att du tittade in :)
Simona

Amanda

Postad den

Superfina ju!! :) Måste provas!

Ida

Postad den

Ska testas. Blir sugen när jag ser så vackra bilder :-)

Mariam Punjani

Postad den

Men Gud så fina! Detta måste testas hemma! Har gjort liknande men med frosting på cupcakes. De blev så fina! Detta blir nog super! :)

Christina

Postad den

Verkligen fina - jag bara älskar kakor av alla slag!

Mikaela

Postad den

Alltså jag ÄLSKAR din blogg! Så mycket inspiration. //Mikaela www.mikaelasmenu.com

Svar: Tack snälla Mikaela för dina fina ord, du anar inte vad dem värmer. Ha en bra kväll :) Kram
Simona

Simone

Postad den

superfina kakor och bilderna är ju så vackra! Wow

Svar: Tack snälla Simone ;-)
Simona

Patricia

Postad den

Super fina och dom ser jätte goda ut! :)

Svar: Tack Patricia :-) Lovar dem är jättegoda.
Simona

Sandra

Postad den

50/50 vetemjöl & potatismjöl så har du straussburgare 😌

Svar: Hej Sandra, det brukar krävas väldigt små ändringar i recept för att man ska få helt andra, spännande smaker :)
Simona Muntean

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf