Powered by Jasper Roberts - Blog




PannaCotta

Print Friendly and PDF
Det är en tradition i vårt familj. Ingen Nyärsafton utan Pannacotta. Det blev inget undantag inför 2015 firandet.
Denna gång blev en vanilj och mjölkchoklad pannacotta garnerad med färska bär och myntblad. Gudomligt god.
Och så enkelt att göra trots att den ser rätt så sofistikerat ut 😜 .
 
♥ Vanilj och choklad Pannacotta ♥
En sats ger 6 portioner i glas ca 30 cl
Tid: 20 minuter + 2-3 timmar 
Svårighetsgrad: mellan svårt
Betyg: SSSSS+
 
Ingredienser till vanilj pannacotta:
  • 5 dl grädde
  • 0,5-1 dl socker beroende på hur sött du vill ha pannacottan ( själv tog 0,5 dl )
  • 2 tsk gelatinpulver eller 4 gelatinblad
  • 2 tsk vanilla bean pasta eller fröna ur 2 vaniljstång
Ingredienser till chokladtryffel pannacotta:
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 2 tsk gelatinpulver eller 4 gelatinblad
  • 100-125 g choklad ( själv har använt mjölk choklad Marabou )
Starta med den ena satsen. Jag gjorde först vanilj. 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten för ca 3-4 minuter.
Koka grädde och socker i en kastrull och lägg i gelatinet.
Rör om tills gelatinen har smält.
Skrapa vaniljstånget med en kniv så du får ut fröna.
Lägg dem i gräddet och låt det svalna något. Har du inte vaniljstång kan du blanda i vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker.
Häll ut i fina glas, skålar eller formar. Jag har ställt mina glasi en muffinsform, halvt liggandes. På det sättet får man ett fint mönster på pannacottan när den har stelnat.
Ställ kallt i ca 2-3 timmar tills den stelnar.
 
När vanilj pannacottan har stelnat helt förbereder du den andra satsen. Det gör du på samma sätt som med den första satsen men blandar i chokladen direkt efter att du har tagit kastrulen bort från värmen. Rör om tills all choklad har smält. Låt svalna lite innan du häller pannacottan försiktigt i glasen. Vill du göra på samma sätt som med vanilj pannacottan lutar du först glasen åt andra hålet och häller pannacottan försiktigt. kolla nedan bild för en bättre förklaring.
Jag ville ha chokladen rak i glasen och hällde bara rakt av. Låt det stå kallt ytterliggare 2-3 timmar eller tills pannacottan har stelnat. Garnera med färska eller frysta bär, fruktsås, fruktkompott eller lite riven choklad.
Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Mamma Mindy

Postad den

Vilka fina bilder och så gott det ser ut :)

Svar: Tack snälla rara :)
Simona

My

Postad den

Åh gud vad gott det ser ut! (:

Svar: Den är god och så lätt att göra. Nu när det är kallt ute får man den färdig på noll tid :)
Simona

Maria

Postad den

Ser jättegott ut, dessa måste jag också testa göra någon dag frammöver <3

Svar: :)
Simona

G I N A ~

Postad den

ser riktigt gott ut! :)

Svar: Tack snälla, lätt och gott :)
Simona

tommy

Postad den

såg gott ut =)

Svar: Tack :)
Simona

SANDRATORN.SE - NYBLIVEN MAMMA!

Postad den

Men gud så gott det såg ut!

Svar: Den är jätte god och lätt att göra. S ;-)
Simona

Michelle Petersson

Postad den

Åh va gott det ser ut! :D
Kram

Svar: Den är super gott. Kram S ;-)
Simona

Johanna

Postad den

Gott!

Johanna

Postad den

Gott!

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf