Powered by Jasper Roberts - Blog




Japansk Cheesecake len som bonull

Print Friendly and PDF
Lätt, luftig och sametslen cheesecake, Japansk bomull cheesecake. Den känns som bomull eller rättare sagt som siden. Borde kanske heta Japansk siden cheesecake. 
Nu bakade jag inte den 3-ingredienser varianten, är lite skeptisk mot. Men originalet var jag bara tvungen att testa. Fast jag inte gräddade kakan i vattenbad utan la formen med vatten längre ner än formen med cheesecake. Enklare. Vet inte om kakan hade blivit slätare på ytan och inte spruckit eller om det hade blivit samma resultat. Någon gång i en snar framtid kommer jag testa den varianten och jämföra resultatet.
Men för tillfället är jag så nöjd, så nöjd och ska ta mig faktiskt en liten bit just nu. 
Man måste passa på så länge det finns kvar :)
♥ Japanese Cotton Cheesecake ♥
En sats ger en rund cheesecake för ca 8 pers.
Tid:ca 1 timme + 4 timmar i kylen
Svårighetsgrad: mellan svårt
Betyg: SSSSS
 
Ingredienser:
  • 125 g Phipadelphia ost
  • 20 g smör
  • 90 g mjölk
  • 30 g mjöl
  • 25 g maizena mjöl
  • 3 ägg separerade
  • 1/3 tsk tartar (kan uteslutas) eller citronsaft
  • 75 g strösocker
Sätt ugnen på 160º. Ställ en form, fylld med vatten längst ner i ugnen.
Klä en form, ca 16 cm, med avtagsbara kanter med bakplåtspapper, både botten och sidorna. som i bilden nedan.
I en kastrull som ligger i en annan kastrull med vatten på spisen, värm ost med mjölk och smör.
Ta från värmen och låt den kallna. Blanda sen i mjöl och maizena. Blanda bara tills smeten går ihop. Blanda sen i äggulorna.
I en skål vispa äggvitor med tartar till tjock skum. Vispa i sen sockret lite i taget till det blir mjuka toppar i marängen. 
Blanda marängen i smeten i 3 omgångar. Vänd marängen lätt i smeten med en sked. Ska absolut INTE vispa i.
Häll smeten i formen och grädda i mitten eller nedersta delen av ugnen för ca 30-35 minuter. Formen ska inte ligga i den andra formen med vatten utan ställas på galler ovanför formen med vatten.
När kakan känns färdigt ska ugnen stängas och luckan öppnas på glänt. Låt kakan ligga i stängt ugn 30 minuter.
Ta ut kakan och låt den kallna helt innan den ställs kallt för ca 4 timmar.
Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Kai

Postad den

Oljade eller smörade du insidan på papperet?

Svar: Jag smörade insidan av formen och sen klädde den i papper.
Simona

Margaretha Liljequist

Postad den

Äntligen har jag detta recept med svensk text! Tackar så mycket. Du gör sådana fantastiska bakverk, som målningar....

Svar: Tusen tack snälla för dina fina ord. Lycka till med bakningen och låt mig veta vad du tycker om receptet. Ha en bra dag. Kram S
Simona Muntean

Malin

Postad den

Hej! Tack för ett härligt recept. Min kaka skönk ihop ganska mycket efter att jag stängde av ungen. Betyder det att den inte riktigt var klar? Annars kar kakan supergod men inte så snygg! :)

Svar: Nej Malin, kakan har lätt att spricka men den är god som f... :)
Simona Muntean

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf