Nutella fyllda chokladkakor







- 4,8 dl mjöl
- 3 tsk maizena
- 1 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk havssalt + att strö över kakorna innan gräddning
- 1 1/4 dl strösocker
- 3/4 dl brunfarin strö (brunt socker)
- 2 ägg rumstempererade
- 225 g smör rumstempererat
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl kakao (byt ut 1/2 dl mot O'boj för mildare smak)
- 24 stora tsk Nutella riktigt kylda eller frysta
- 2 dl choklad linser/knappar ( själv blandade jag ljus och mörk choklad) + till topping innan gräddning
- Klicka Nutella på bakplåtspapper, 24 stycken, med en stor tesked eller liten matsked. Säll dem i frysen för ca 1 timme.
- Under tiden förbered kakdegen. Blanda mjöl, maizena, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.
- Vispa smöret luftigt för ca 2 minuter och sen vispa i sockret i några minuter.
- Blanda i ägg och vaniljsocker och kakao till en jämn smet.
- Sist blandar du i mjöl och choklad linserna. Blanda bara tills degen har gått ihop.
- Fördela degen i 24 runda bollar. Lägg dem på en plått på bakplåtspapper. Tryck in mitten och gör en fördjupning på bollarna.
- Placera en Nutella klick i mitten på varje boll och tryck ihop kanterna, stäng in Nutella, och forma till bollar igen.
- Toppa med några choklad linser och lite havssalt. Ställ bollarna kallt, frys in dem, för 1 timme.
- Sätt ugnen på 175º minst 20 minuter innan kakorna ska gräddas. Innan du ställer plåten i ugnen se till att bollarna inte ligger för nära varandra eftersom dem kommer flyta ut lite under gräddningen.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter. Kakorna ska vara knapriga på kanterna men kännas mjuka i mitten. Det är helt ok eftersom dem kommer fortsätta "gräddas" efter att du har flyttat ut dem ur ugnen, under tiden dem svalnar.
- Låt kakorna vila minst 15 minuter innan servering.
Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.





- 4,8 dl flour
- 3 tsp cornstach
- 1 tsp baking soda
- 1/2 tsp sea salt
- 1 1/4 dl sugar
- 3/4 dl brown sugar
- 2 eggs rooms temperatured
- 225 g butter rooms temperatured
- 2 tsp vanilla
- 2 dl cacao unsweeted
- 24 balls Nutella ( big teaspoon)
- 2 dl chocolate chips + for topping
- Scoop out 24 tespoons of Nutella on to a sheet of parchment paper. Then freeze or chill them for 1 hour or until solid.
-
Whisk together flour, cornstarch, baking soda and salt in a medium bowl and set aside.
In a separate large bowl whip up the butter until soft and fluffy. -
Add both sugars and whisk together for another few minutes.
-
-
Add the flour mixture and chocolate chips to the bowl. Mix until is combined.
-
-
Using the back of a spatula make holes in the centre of the dough balls and place Nutella frozen scoops in the middle.
Cover Nutella scoops completely inside by pulling the dough and forming balls. Work fast as Nutella quickly melts with the heat of your hands. - Then place them on baking sheet covered with parchment paper.
-
Sprinkle the tops with some additional chocolate chips and sea salt.
Freeze or chill the balls for at least 1 hour. -
Preheat the oven to 175º C or 350º F and space the balls 2 inches apart on a baking sheet.
Bake for 10-12 minutes. Cookies will flatten out and get crispy on the edges but the centre will still feel soft. - Let the cookies rest for 15 minutes before serving.
Thank you for stopping by. Enjoy!


Postad den
Mums ser goda ut!