Powered by Jasper Roberts - Blog




Red Velvet Oreo Cheesecake

Print Friendly and PDF
D
enna gooding överraskade jag min älskling med på vår dag. Men den passar lika bra i juletider som den passar på Alla hjärtans dag!  Baka den och gör någon glad vet jag!  Alla kan vi behöva lite mer Red Velvet Oreo Chocolate Cheesecake i våra liv.
 
Blev inte riktigt knallröd som jag hade velat men smaken var definitivt inget fel på. Jag måste nog säga att det var mer än "inget fel på". Den blir gudomligt krämig och god. Oreo + cremecheese är en av de bästa kombinationerna. Du behöver inte tro mig på mitt ord. Testa så får du se.
 

***För recipe in English scroll down!

RED VELVET OREO CHEESECAKE
En sats ger en rund kaka på 24 cm
Tid: 45 minuter + 5 timmar i kylen

Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++
Ingredienser botten:
  • 25 stycken Oreo krossade
  • 75 g smör, smält
Ingredienser cheesecake:
  • 200 g färskost Philadelphia, rumstemperatur
  • 2 dl yoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 1/2 - 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk gelatin
  • 4 msk kallt vatten
  • 1 1/2 tub röd gelefärg
Ingredienser topping:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 100 g färskost Philadelphia
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 200º C.
  2. I en rundform med löstagbara kanter, lägg bakpapper i botten.
  3. Blanda krossade Oreos med smält smör till en massa.
  4. Tryck med baksidan av en matsked massan i botten på formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter. Låt bottnen kallna medan du förbereder fyllningen.
  6. Vispa grädden hård. Blanda gelatin med kallt vatten och låt det stå ett par minuter.
  7. Vispa ost med yoghurt, florsocker och vanilj.
  8. Blanda i gelefärgen. Jag använde Dr Oetker gelefärg som finns i förpackning om 3 tuber ( röd, gul och blå ) att köpa i vanliga matbutiker.
  9. Smält chokladen i micron, ca 10 sec åt gången, tills den är smält.
  10. Vispa chokladen i ostmassan.
  11. Micra gelatinen ca 10 sec och blanda i ostmassan.
  12. Vänd försiktigt i grädden.
  13. Häll smeten över botten och släpp formen i bordet ett par gånger så luften går ur.
  14. Kyl cheesecake för ca 4-5 timmar eller över natten. 
  15. Vispa ost till topping luftigt.
  16. Vispa grädden i en kyld skål tills den börjar tjockna. Häll i florsockret och vispa kraftigt till hård skum.
  17. Vänd försiktigt i osten och frosta cheesecake efter tycke.

Jag toppade med torkade jordgubbarsbitar från Dr Oetker. Nästa gång ska jag testa med rödbetssaft så får vi se hur intens färgen kommer bli.
 
In English: 

RED VELVET OREO CHEESECAKE
Yield: 9 inch cheesecake
Time: 45 minutes + 5 hours chill
Difficulty: easy
Rates:SSSSS+++

Ingredients crust:

  • 25 Oreo crumbs  
  • 75 g butter, melted

Cheesecake filling :

  • 200 g cream cheese, room temperature
  • 2 dl powdered sugar 
  • 2 dl greek yoghurt full fat 10% 
  • 3 dl heavy cream
  • 200 g white chocolate 
  • 3 tsp gelatin
  • 4 Tbsp water cold
  • 2 tsp vanilla extract 
  • 2 Tbsp red food color

Cream Cheese Whipped Cream:

  • 2 dl heavy whipping cream 
  • 1 dl powdered sugar 
  • 100 g whipped cream cheese 

Heat oven to 200º. 

In a small bowl, combine crust ingredients and mix well.
Press mixture into the bottom of a 9-inch springform pan with parchment paper in the bottom.
Bake crust for 8 to 10 minutes then remove. 
Set aside and let cool. Mix gelatin with water and let set for a few minutes.
Whip cream until stiff peaks forms. Set aside. 
In a large bowl, beat the cream cheese, yoghurt, sugar and vanilla with an electric mixer until combined. Scrape down the sides of the bowl. Add the red food color and beat again. 
Melt chocolate in the microwave, about 10 sec at the time. Add to the cheese batter. Microwavw the gelatin and pour into batter. Fold in the whipped cream. 
Pour the filling into the pan and chill for at least 5 hour or overnight. 
Freeze metal bowl and whisk for 15-20 minutes to get them good and cold. 
Remove bowl from freezer and add whipping cream.
Whip until cream starts to thicken, then add powdered sugar. 
Continue whipping until stiff peaks form. Stir in the cream cheese. 
Spread or pipe topping on top of cheesecake. Keep cheesecake refrigerated until ready to serve.
Thank you for stoppning by . Enjoy!



  
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf