Mirakel kokospaj


I
t's a miracle! It's impossible! Men ändå sant. Den här pajer gör sitt eget skal under gräddningen i ugnen. En smet som blir till ett tunt pajskal, krämig vanilj custard puddingaktig och en knaprig, knackig smörig toppen. Den här pajen är så enkelt att göra och så fantastiskt god. Den "omöjliga" kokospajen. Det är så sant. Det är omöjligt att misslyckas baka den eller misslyckas som värd om du skulle servera till dina gäster. Att jag bakade den två gånger inom loppet av 6 timmar säger en del.


Kolla bara vilken textur, vilken tunn botten, krämig mitten och knaprig och smörig toppen. Den första pajen jag bakade åt vi upp på direkten...så det blev inga bilder till receptet. Grävde upp (ur röran i skafferiet 🙈) en till burk kondenserad mjölk så jag bakade en till paj medan vi kollade på film med mina föräldrar. Pajen fick vila i kylskåpet till morgonen därpå. Som jag sa blev perfekt konsistens.

KOKOSPAJ
En sats blir en paj i en 20-24 cm form, ca 8-10 bitar
Tid: ca 35- 40 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++++
Ingredienser:
- en burk sötat kondenserad mjölk
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde (*fungerar att ersätta med mjölk om du inte vill eller har grädde hemma)
- 3 stora eller 4 mindre ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 50 g smör rumstempererat
- ca 1 1/2 dl riven kokos att strö över
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj en paj form . Ställ åt sidan.
- I en hög skål eller blender blanda alla ingredienser och vispa jämt ca 2-3 minuter.
- Häl smeten i formen och låt stå ett par minuter.
- strö över kokos och grädda i mitten av ugnen för ca 35- 40 minuter. Pajen är klar när en tandpetare är torr vid kanten. Min tog exakt 35 minuter.
- Om den börjat bli brunt på toppen för tidigt täck pajen med aluminium folie under resten av gräddningstiden.
- Låt pajen kallna helt innan servering.
Jag tycker pajen blir perfekt om den blir riktigt kall innan serveringen.
Servera den som den är eller med en klick grädde.
* Första pajen bakade jag med enbart mjölk och den blev super god. Med den andra laborerade jag lite till och byte ut 1 dl mjölk mot grädde. Super super god. Jag älskar grädde så...



FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram
Postad den
Hej!
Ska den köras i mixer/elvisp eller för hand?
Måste prova😍