Powered by Jasper Roberts - Blog




Aladdins drömkakan

Print Friendly and PDF
Aladdins drömkakan
A
laddins drömkaka. Fråga mig inte varför den heter så. Jag var inne på Arlas hemsidan och snubblade över receptet. Den såg sjukt gott ut så jag var tvungen att prova. Bakar alldeles för sällan med kesella. Har ändrat i receptet , förstås. Det skulle inte vara jag om jag bara höll mig till grundreceptet. Bakade denna i en rund form med löstagbara kanter. Den blir så krämig och god att den behöver ingen tillbehör. Kanske bara en kopp kaffe.
Aladdins drömkakan mjuk kaka
Aladdins drömkakan cheesecake
Aladdins drömkakan 1
 

ALADDINS DRÖMKAKA

En sats ger en kaka i en rundform på ca 24 cm, 16 bitar
Tid: ca 1,25 timme
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSS++++

Ingredienser botten:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula

Ingredienser fyllning:

  • 2 ägg
  • 500 g Kesella kvarg naturell
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner:
  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
  2. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200° C.
  5. Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i formen.
  6. Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min beroende på ugn.
  7. Låt kakan kallna och servera den i bitar.

Det är omöjligt att beskriva kakan i ord och ge den rättvisa. Ni måste helt enkelt lita på mig och provbaka. En sak kan jag tillägga. Den smälter i munnen och skapar ett begär för mer.
Aladdins drömkakan2
Aladdins drömkakan3
Aladdins drömkakan4
Aladdins drömkakan kvarg
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Monica

Postad den

Vilka vackra bilder! Och kakan ser god ut!

Svar: Tack snälla. Kakan är jättegod det vill jag liva 😊
Simona Muntean

Maria

Postad den

Underbara bilder, Simona!! Vad använder du för objektiv till närbilderna på bären och blommorna?

Svar: Tack Maria :). Jag kör med en Sigma 17-70 mm 1:2.8-4 o72 för Canon. Ställer in kameran på närbild eller på M och väljer egna inställningar. Är ingen expert på brännvidd eller slutartid m m, kör lite på känslan, om jag gillar bilderna eller ej. Kram S
Simona Muntean

Eva

Postad den

Jättefin. Fin att baka till sommarens kafferep! Vilka vackra blommor, vad är det för sort?

Svar: Hej Eva. Tack så mycket. Blommorna köpte jag i blomsteraffären på Åhlens City i centrala Stockholm. Tyvärr kom jag inte ihåg vad dem hette. Visst var dem fina? Älskade dem men tyvärr har jag inga gröna fingrar eller så höll jag blommorna utan vatten under fotosessionen för dem dog fort :(
Simona Muntean

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf