Powered by Jasper Roberts - Blog




Godaste jordgubbscheesecake utan ugn

Print Friendly and PDF
jordgubbscheesecake utan ugn
H
ur ofta har man inte överblivna tårtbottnar som man fryser in för att göra något med senare och som så småningom hamnar i sopporna? Tyvärr måste jag erkänna att jag är en av dem som gör så. Jag säger hela tiden att jag SKA göra cakepops av de resterna och det blir aldrig av. 
Men nu har jag kommit på ett superenkelt recept på cheesecake och du kan alltid använda överblivna tårt eller kakbottnar till eller göra egen botten av kex och smör. Du behöver ingen ugn och cheesecaken är så gott som klar på ca 45 minuter. Sen behöver den lite tid för gelén på toppen att stelna. 
Jag är med i blogg.se tävling om att få designa sin egen polkagris efter egen smak och färger och tänkte mig denna goding, Midsommardröm polka. Rösta gärna genom att trycka på lilla hjärtat i det inlägget.
 
no-bake jordgubbscheesecake
jordgubbscheesecake 1
jordgubbscheesecake 2
 

NO- BAKE JORDGUBBSCHEESECAKE

En sats ger en rund cheesecake på 15-18 cm, ca 8 bitar
Tid: 30-35 minuter + tid i kylen
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++++
 
Ingredienser cheesecake:
  • en överbliven tårtbotten, vanilj eller choklad eller gör egen*
  • 250 g jordgubbar delade i 4-6 bitar var
  • 2 msk limesaft
  • 1 dl + 1/2  dl strösocker
  • 200 Philadelphia färskost
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 8 g gelatin
  • 1 tsk vaniljsocker
Dekorering:
  • saften från jordgubbarna
  • 2 g gelatin
  • 250 g jordgubbar delade i halvor
  • florsocker att sikta över
  • ev riven limeskal
  • ev vispad grädde 
*Ingredienser kexbotten:
  • 120 g fin krossade kex, Digestive
  • 50 g smält smör
Instruktioner:
  1. OBS! Om du inte har en överbliven botten blanda kex med smält smör och tryck i botten på en bakplåtsbeklätt botten på en form med löstagbara kanter.
  2. Blanda jordgubbarna med limesaft och 1 dl strösocker och värm i mikron för 2 minuter på 600 Watt.
  3. Sila saften som har bildats och spara till gelen. Låt jordgubbsbitarna kallna.
  4. I en skål blanda ost, ovispad grädde, 1/2 dl strösocker och vaniljsocker.
  5. Blanda gelatin med 2 msk kallt vatten och låt det stå ett par minuter. Värm sen ca 30 sek i mikron så gelatinet smälter.
  6. Häll snabbt gelatinet i cheesecake och rör ordentligt så det inte bildas klumpar i.
  7. Vänd jordgubbarna i och häll över botten. Ställ kallt så cheesecake stelnar.
  8. Värm jordgubbssaften ca 30 sek i mikron och blanda i gelatinet till dekorering. 
  9. Häll gelén över cheesecake och dekorera med jordgubbshalvor. Ställ kallt till gelén stelnar.
  10. Toppa ev med vispad grädde och riven limeskal samt sikta över florsocker direkt innan servering.

Underbart fräsch och god cheesecake som kan varieras efter säsong och tycke. Jag gjorde denna med färska jordgubbar men det passar bra med hallon, blåbär eller andra frukt eller bär, färska eller frysta. 
Om du gör cheesecake med kexbotten behövs ingen ugn alls. Hur smidigt som helst.
 
godaste jordgubbscheesecake
cheesecake med jordgubbar
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Emelie

Postad den

Så god den ser ut! Måste jag prova att baka:). Undrar bara om grädden ska vispas eller den ska blandas i som den är?

Med vänlig hälsning, Emelie

Svar: Tack Emelie. Den är jätte god. Nej grädden ska inte vara vispad utan den vispas ihop med osten. Jag ska förtydliga i receptet :). Kram Simona
Simona Muntean

Gabriella

Postad den

Om man inte har mickro, hur gör man då?

Svar: Hej Gabriella, Du kan alltid värma gelatinet i vattenbad på spisen .
Simona Muntean

Melinda

Postad den

Måste testas på min födelsedag, såg hur gott ut som helst. Tack för tips :D

Svar: Det är gott. Ha en bra dag och kram på dig 😊
Simona Muntean

Anna

Postad den

Åh vad det här såg gott ut! Jag brukar föredra cheesecake i ugn, men detta måste jag ju definitivt testa! Tack för tipset :)

Svar: Det var så lite så :)
Simona Muntean

Hanna Karlsson

Postad den

Det låter som något för mig då jag verkligen är svag för jordgubbar.

Svar: Verkligen. Den kan jag rekommendera. Jag är också svag för jordgubbar :)
Simona Muntean

Eodiena

Postad den

Oh my gosh!!! Vi ska grilla ikväll, och detta ska lätt fixas!! (hjärtögon emojis) haha

Svar: Hoppas ni kommer gilla den lika mycket som vi gör här hemma. Kram Simona
Simona Muntean

sara s

Postad den

Min man är väldigt svårflörtad när det gäller "tårtor" eller annat med grädde, men den här blev han stormförtjust i. Den kan jag tänka mig att ha på mitt födelsedagskalas, sa min man och det har ALDRIG hänt innan! Så högsta betyg!

Svar: Vad roligt Sara :)
Simona Muntean

Emelie

Postad den

Hej igen! Nu är det dags till helgen för mig att prova baka denna underbara tårta. Undrar bara vad för slags gelantin du använt? Gelantinblad? Pulver?

Mvh Emelie

Svar: Hej Emelie, Det spelar egentligen ingen roll vilken typ man använder, det är mängden man får tänka på och sen ska man blötlägga båda sorterna. Brukar stå på bladpaketet hur mycket ett blad väger och vad det motsvarar i tesked pulver. Tror jag använde blad sist men skrev aldrig antalet bara för att det är olika vad man använder själv. Men har googlat lite och det är 1 tsk Gelatinpulver motsvarar 2 Gelatinblad. 1 blad ca 1,7 g. Hoppas det hjälper.
Simona Muntean

Emelie

Postad den

Tack snälla för svar!

Mvh Emelie

Svar: Det var då lite sp. Lycka till och kör mig gärna veta CAD du tycker om cheesecaken sen 😊
Simona Muntean

Nicole

Postad den

Hej Simona!
Om man vill göra en större portion, till en 24cm springform, hur kan jag göra då med måtten?
Skulle vilja göra receptet till midsommar! :D
Kram!

Svar: Hej Nicole, jag skulle göra 1,5 sats i så fall. :) Kram och lycka till!
Simona Muntean

Desireé

Postad den

Hur länge ska det stelna i kyl innan man garnerar med gelén?

Svar: Hej, jag ställde cheesecaken kallt tills jag blev klar med gelén alltså så den blir stabil och inte är för mjuk så dem blandas. Säg 30 min eller så eller snabbt in i frysen 10-15 min eller mer om du gör en större sats.
Simona Muntean

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf