Powered by Jasper Roberts - Blog




Strawberry cheesecake glass

Print Friendly and PDF

 
S
trawberry Cheesecake. Min absolut favorit cheesecake. Skulle kunna äta den för jämnan. Men när det blir 27º ute som prognosen lovar oss då vill jag ha något svalkande. Glass är en annan favorit och då gäller det bara att förena dessa två i den mest gudomliga glassen, Strawbery Cheesecake glass. Visst, säger ni, det går att köpa i varenda mataffär nu för tiden. Men vet vi exakt vad som stoppas i burken? Kan man få mer jordgubbar och mindre kaksmulor eller tvärtom? Nej för det blir det som blir. Gör du glassen hemma kan du få den PRECIS så som du gillar. Fler argument behöver ni säkert inte. Ni måste definitivt prova glassen.
 

STRAWBERRY CHEESECAKE GLASS

En sats ger ca 5 - 6 portioner
Tid: 15 minuter + tid i frysen
Svårighetsgrad: super lätt
Betyg: SSSSS+++++
 
Ingredienser:
  • 5 st Digestive kex krossade
  • 3 msk mjuk smör
  • 10 jordgubbar hackade i mindre bitar
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk maizena
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 burk kondenserad mjölk ( ca 185 g)
  • 100 g färskost typ Philadelphia
Dekorering och servering:
  • 5 - 6 jordgubbar halverade
  • ev färsk myntablad
  • rån eller kex
Instruktioner:
  1. Blanda krossade Digestive kex med smör till stora smulor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 175º C för ca 5-10 minuter.
  2. Ta ut och låt smulorna kallna under tiden du förbereder glassen.
  3. Blanda jordgubbarna med strösocker i en kastrull och mosa lätt.
  4. Blanda i maizena och koka snabbt på spisen för ca 2-3 minuter. Låt det kallna.
  5. Vispa färskosten lätt.
  6. Vispa grädden till mjuka toppar och vänd i kondenserad mjölk och färskost.
  7. Varva i en form halva glassen, strö över en tredje del Digestive smulor och halva jordgubbssåsen. Upprepa med den andra halvan glass, en andra del Digestive smulor och den andra halvan jordgubbssås.
  8. Rör med en gaffel eller kniv i glassen som du skulle forma siffra 8 för att få till en swirl.
  9. Strö över resten av Digestive smulor, plasta in ordentligt och ställ i frysen för minst 4 timmar.
  10. Ta fram glassen ca 30 minuter före servering.
  11. Garnera med jordgubbshalvor och ev myntablad. 

Dottern hade någonting att invända i alla fall. "Mamma nästa gång vill jag ha mer Digestive smulor i och på glassen. Du vet att jag älskar det."
Alltså vilken krämig och himmelsk god glass som smakar precis som Strawberry Cheesecake. Medan jag höll på med de olika bilderna började glassen smälta lätt så jag fick slicka mina fingrar en och två gånger. Eller hur många gånger var det egentligen?
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf