Powered by Jasper Roberts - Blog
Langos - en doft av barndomen i mitt eget kök

Vissa dofter inpräntar sig i hjärna och tar dig tillbaka till en förlorad tid. Man blir glad och lite sorgsen på samma gång. Jag saknar att inte ha min mamma nära och saknaden blir större vissa dagar. När jag var barn brukade hon ofta göra langos, såna mjuka varma och fluffiga friterade vetebröd fyllda med fårost och dill eller med potatismos. Ibland åt vi dem bara med lite crème fraiche och pressat vitlök på. Himmelriket. I helgen blev jag så sugen på langos, kanske inte så mycket för att äta utan som för att göra och känna den välbekanta doften i mitt eget kök.

Det passade perfekt med tanke på att mina barn gillar langos och min man…ja han ä l s k a r dem.

... Läs mer »

manhattan vanilla cheesecake

Nu när våren är här vill jag gärna ersätta de mastiga chokladtårtorna med enkla, läskande och lätta att göra efterrätter. Cheesecake gör jag alldeles för sällan. Igår kväll "snubblade" jag över ett recept som jag bara var tvungen att testa. Inspiration har jag hämtat från lilla boken njut av desserter från ica. Receptet har jag modifierat efter eget tycke, förstås, och det blev en succé.
 
 
♥ Manhattan Oreo Vanilla cheesecake ♥
 
Läs mer »

Älskade cupcakes

Cupcakes. Älskade cupcakes. Perfekt  bjudefterrätt när man har många gäster. Då vet man att det räcker till alla. Se bara till att göra minst så många stycken som du får gäster på besök. Gör helst några extra ifall någon får för sig att ta två eller tre...
 
Om man missyckas med själva muffinsen... Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf