Powered by Jasper Roberts - Blog
Karlsbaderbullar med saffran

L
ove at the first sight!
Är det verkligen möjligt att bli förälskad i en rund luftig gyllene gul bulle med doft av jul? Jag vill gärna påstå att det är möjligt. 
Här kommer ett recept på bullar som jag blev kär i första gången jag bakade dem. Inga vanliga bullar utan Karlsbaderbullar. För att göra det lite mer intressant och spännande bakade jag dem med saffran. Passar perfekt nu i juletider. Tänk er en smörig saffransbulle fullproppad med mycket smör och van... Läs mer »

Jultårta Red Velvet

Ä
lskar de små detaljerna. Och då frågar jag er. Vad är det som kan passa bättre på julens dessertbord om inte en Red Velvet kladdkakebottnar fyllda med creme cheese fyllning och dekorerad med vita chokladgranar? Det blir även matchande färger också, vit och rött som hör ihop med julen. Som sagt jag älskar de små detaljerna. Sånt förstår sig tyvärr inte de andra i familjen på. "Tårta som tårta och färg som färg. Vad spelar det för roll om jultårtan... Läs mer »

Pandoro det gyllene brödet

P
andoro betyder bokstavligen gyllene bröd och är en italiensk kaka som enligt traditionen serveras runt jul och nyår. Uttrycket Pan d´oro myntades redan på medeltiden då det endast var de riktigt förmögna som hade råd att baka söta, ljusa kakor med lyxingredienser som ägg, smör, socker eller honung. Dessa kakor kallades för Pan d´oro -gyllene bröd eller kungligt bröd. Det är en specialitet som kommer ursprungligen från Verona i regionen Veneto. 

Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf