Powered by Jasper Roberts - Blog
Syltkakor

Ibland är de enklaste kakorna de godaste. Barnen får i alla fall inte nog av dessa syltkakor. Favoriten är med hallonsylt. Påminner om hallongrottor. Har du små barn baka med dem. Att stoppa tummen i mitten på kakorna brukar bli väldigt populärt. Därför kallar jag dem tumkakor. Kalla dem vad du vill för dem är naggande goda. 
Läs mer »

Surdegsbröd för nybörjare

I helgen som gick var det äntligen dags för mig att ta steget och testa baka surdegsbröd. Visst kan man läsa på olika recept men ska man bli bra på att baka surdeg och lyckas med det då är det bara genom att baka. Flera gånger. Övning ger färdighet. Nu är just detta recept ganska basic, enkelt. Bakade på vetemjöl eftersom det skall vara enklare att lyckas med, har jag hört. Sen gillar inte mina barn mörkt bröd. Men jag kommer baka på både grövre och mörkare mjölsorter och med både frön och nötter i. Och jag kommer testa igen s... Läs mer »

Små donuts

När jag bakar något jag älskar går jag "all in". Ash, vem försöker jag lura? Jag går alltid "all in" när jag bakar men har jag riktigt flytt blir det svårt att sluta. Som när jag skulle baka mini donuts till barnen häromveckan. Som ni säkert har märkt blev jag riktigt galen med systemkameran och hade riktigt svårt att sluta ta bilder. Tur att barnen satte stopp för min "kreativitet". 
 
Älskar donuts, stora som små, med eller utan hål. Alltså vem älskar inte donuts? Har testat även baka med bakpu... Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf