Powered by Jasper Roberts - Blog
Banan blondies

Banan blondies
B
londies, bara namnen får det att vattnas i munnen. Alltså brunt smör, mogna bananer och farinsocker.  En dens, djup, mjuk, "brownie lik textur fast utan choklad i" botten toppad med en brunt smör och socker frosting som inte är från denna värld. Älskar framför allt frostingen.

Hoppades verkligen att mina kollegor skulle komma gilla dem. Jag hade svårt att hålla bort fingrarna när jag skulle skära bort kanterna och skära i bitar inför och (till min förskräckelse) under fotosessione... Läs mer »

Mandelkaka med aprikoser

Mandelkaka med aprikoser

S
om ni har märkt har jag get min chokladbakning en paus, en lång paus. Försöker i alla fall baka mindre med choklad och mer med frukt och bär. Under sommaren. Framöver kommer bli många bär- och fruktkakor. Det hör värme och solen till. Hittade aprikoser i affären häromdagen och dem såg så fina ut, vilka härliga färger. Jag vet däremot att dem inte smakar så mycket och framför allt inte i Sverige. Tyvärr. Så bäst att baka en kaka med aprikoserna. Det brukar bli mycket mer smak i bakade... Läs mer »

# 10 saker som kan gå fel med en tårta

...och konsten att göra alla fel.
V
issa dagar går allting fel och då menar jag verkligen a l l t i n g.
Typiskt att det händer då när man minst behöver det också. Detta kommer inte bli något positivt inlägg. Min första tanke var att strunta i att skriva något, vara tyst och låtsats som ingenting men jag måste få skriva av mig lite och det är därför man har bloggen till.
Att prata om både framgångar och misslyckande, att berätta om positiva och negativa saker.Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf