Powered by Jasper Roberts - Blog
Prinsesstårta ~ En prinsessa i pumpadräkt

H
ade inte tänkt baka något speciellt just för Halloween och framför allt inte en tårta. Men vad gör man när ens andra halva ringer och säger ”Jag är sugen på Prinsesstårta. Tänkte köpa hem med mig ikväll. Finns jättefina på XXXXX. Vad tycker du?”. O M G. Köpa med sig hem? Nej du absolut inte. 

Jag kan väl baka något litet i helgen älskling, så slipper du köpa hem. Om du inte absolut vill köpa. Håller fingrarna i kors och hoppas på rätt svar fr... Läs mer »

Èclairs franska bakverk

U
nderbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen. 
Som barn åt jag ofta èclair, min moster bakade ofta till oss. Nej inte mamma, för hon var mer av en "älskar att laga mat men hatar att baka" mamma, utan precis som jag skrev min moster. Hon är 74 år idag och bakar fortfarande minst 2-3 gånger i veckan. Har lärt mig älska att baka från henne även om jag inte bö... Läs mer »

Saftig vaniljsockerkaka

"
F
inns ingen mer trist kaka än en torr och smulig en." Det brukade min mormor alltid säga. Inte för att hon bakade kakor någon gång. Nej, inte ofta och inte så avanserade kakor i alla fall. Hon brukade svänga ihop någon risgrynsgrötspudding när jag var barn, mins jag.
Men även om hon inte själv bakade kunde hon uppskatta en god kaka. Av någon anledning tänker jag alltid på min mormor när jag bakar denna sockerkaka. 
 
"Finns ingen mer trist kaka än en torr och smulig en."<... Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf