Powered by Jasper Roberts - Blog
Vårens bakblogg 2016 på baka.se

Vårens bakblogg 2016. Tjuhu...Otroligt taggad och överlycklig att jag får möjligheten.
Ska bli två spännande månader med massor av härliga bakelser och bilder. Det kommer att bjudas på himmelsk chokladkaka, små spröda kakor, bakelser, bröd och en och annan tårtskapelse. Nyfiken? Bra!
Så glöm inte att kika in i bloggen då och då eller gå in på baka.se vet jag ;-)
Tack baka.se och Dr Oetker för de fina baksakerna som kom med posten i veck... Läs mer »

Semlor - söta minisar

T
iden flyger förbi. Känns som igår var Julafton och snart är det Fettisdagen. Då ska man äta semlor. Förra året bakade jag semlor för första gången och lovade mig själv att aldrig mer äta köpta. Vet att jag inte kommer att hålla detta löftet men men...
 
I år har jag börjat tidigt med provbakningen. Denna gång har jag testat baka med tangzhong redning. Blev helt såld på detta sätt att baka bröd. Bröden blir så saftiga och luftiga och håller sig fär... Läs mer »

Hokkaido japanskt mjölkbröd

A
siatiska bagare är välkända när det kommer till luftiga bröd och sockerkakor. Har alltid beundrat deras talang att baka bröd för man kan inte kalla annat än talang. Så luftiga och mjuka bröd med doft av smör och mjölk.
När jag startade mitt lilla projekt att baka Hokkaido mjölkbröd för första gången var det inte utan blandade känslor. Vem vill misslyckas? Tänk om bröden inte blir så luftiga och sockervaddsmjuka som det ska vara? Googlar ma... Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf