Powered by Jasper Roberts - Blog
Saftig rabarberkaka

Saftig rabarberkaka
S
aftig, mjuk och himmelskt god fruktkaka som är enkel att göra. Det är rabarber säsong just nu så det fick bli en rabarberkaka. Sen var jag faktiskt sugen på att göra kakan lite snygare. Tanken är att kakan ska se ut som en ros när den är färdigt gräddad. Nja...ros blev det inte, får jobba på utseendet men den blev fin och framför allt kanon god.
Nu fick jag även använda min vackra form som folkkära artisten Pernilla Whallgrens har varit med och tagit fram tillsammans med Saga... Läs mer »

Pasca ~ SÖTT BRÖD FYLLT MED FÄRSKOST

Pasca är typiskt traditionellt rumänskt sött bröd med en färskost fyllning i mitten. Bakas framför allt till påsk och alla och jag menar verkligen alla bakar eller åtminstånde äter.
Det säljs på alla kafeterier och i alla matbutiker men ingen går upp mot hembakad Pasca. 
Självklart var jag tvungen att testa.
 
Jag tillbringade påsken 2016 hos mina föräldrar och stod förstås för hela bakningen. Mamma har två systrar som bor i samma stad så jag fick baka till dem också. Sammanlagd blev... Läs mer »

Ensaimadas

Ensaimadas
N
amnet " Ensaimada " kommer från det spanska ordet för ister , som är den traditionella ingrediensen i dessa bullar, eller kalla dem bakverk om du vill. Degen kavlas ut super tunn, penslas rikligt med ister, och sedan rullas upp till en ormliknande rulle och lindas till en snigel form. I likhet med en croissant, lager av fett och deg bakas i en vacker laminerad mästerverk. Jag använder smör snarare än ister ( jag har ingenting emot ister ). Jag är bara ett stort fan av smör, älskar sma... Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf