Powered by Jasper Roberts - Blog
Himmelskt god chokladtårta till påsk

chokladtårta till påsk
I
nget påskfirande utan choklad, chokladtårta närmare bestämt. Nu har jag tagit i ordentligt och fått till det, den ultimata tårtan. Black magic bottnar, som har blivit en favorit här, varvade med belgisk mjölkchoklad, rostade marshmallows och salt kolasås i en himmelsk kombination. Smaken går inte att beskriva men sött och saltad i samma tugga av chokladsmörkräm. Ja ni hör det själva.
Glad Påsk alla fina där ute! Hoppas ni får en underbar påsk.
 
Läs mer »

Sydeuropeiskt valnötsbröd Povitica

Är man uppvuxen med vissa traditioner då är man det...När jag var barn hade vi alltid valnötsbröd till dessert på påskbordet. Eftersom mamma aldrig har varit en fan av att knåda deg så bakade jag det varje påsk. Kommer ihåg att min moster, som älskar att baka, lärde mig hur mycket degen ska knådas, åt vilket hål och hur den skulle vikas. Det var en lång process och det gällde att ha starka armmuskler för det fanns inga köksassistenter till hjälps.
 
Har försökt i många år att få mina barn att tycka om valnötsbr... Läs mer »

Linzer kakor till Påsk

Linzer kakor
P
åskafton imorgon och förberedelserna är i full gång. Det jag älskar med Påsken är framför allt att jag kan baka och baka och baka...och ingen klagar hemma på att jag bakar för mycket. Har funderat ett tag på hur jag ska göra mina favorit småkakor, linzer kakor, mer påskiga och tror jag har lyckats ganska bra med det. 
Hoppas ni alla har en underbar påsk!
Visst är äggen vackra och nu syftar jag inte på kakorna utan på de riktiga. Är så glad för äggen som jag fick hemskickade av ... Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf