Powered by Jasper Roberts - Blog
Fettisdagen - semmeldagen, lista med 5 egna favoriter

 
F
ebruari. Den annars mörka, ruggiga och "ingen snö men blaskigt och fortfarande fuktigt och svinkallt" - månaden lyser upp vår vardag på slutet. Så vi ser fram emot slutet på februari av fler anledningar än att vi bara längtar till våren och ljuset.
Februari skulle kunna vara årets tråkigaste månad om det inte var för Fettisdagen. Det finns ingenting som lockar, ingenting man längtar till i februari, ingenting annat än till semmeldagen. Tisdagen den 28 Fe... Läs mer »

Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka
 
"H
alleluja! Jag är frälst."  Kan inte längre säga att ingenting duger än originalet. Den här Semmelkladdkaka duger mer än väl. Den är bortom allt jag har trott och tänkt tidigare. Hade någon tidigare sagt till mig att en kladdkaka utan choklad är god hade jag bara sagt "Tyvärr den kladdkaka finns inte". Och om sanningen ska fram är den mer än god. Den är gudomligt god. Med stött kardemumma och mandelmassa i samt ... Läs mer »

Bananpannkaka i ugn

Bananpannkaka i ugn
D
et är ingen hemlighet. Jag är en stor fan av By Diadonna´s bilder. Älskar hennes blogg och fotostyling. Har ni inte hittat den ännu tycker jag ni ska in bums...
När jag såg hennes recept på holländska pannkakor var jag bara tvungen att testa. Min variant innehåller mindre mjöl och mer banan samt dem är gjorda på mandelmjölk. Själv undviker jag "vanligt" mjöl och mjölk så mycket som det ba... Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf