Powered by Jasper Roberts - Blog
Croissants

Hemmagjorda croisants
C
roissants från scratch. Smaken är gudomlig. När man har smakat hemgjorda förstår man vilken skillnad det är i smaken mot köpta. Har kavlat, vikt och kylt degen 5 gånger och fått en perfekt (i mina amatörs ögon) laminerad smördeg med massa tuna lager. 729 lager för att vara mer exakt. 😜
Har använt mitt nya favorit mjöl, ,Pâtisserie, från Ramlösa Kvarn. Det är otroligt bra till spröda smördeg och småkakor.
 
Läs mer »

Upp och ner kaka med karamelliserade bananer

Upp och ner kaka med karamelliserade bananer
H
ar altid varit fascinerad av dessa kakor som barn. Tänk vad häftigt att se en kaka som vänds upp och ner. Mamma kunde skoja med oss barn och låtsades tappa ner kakan. Alltså hur häftigt som helst. Sen att det alltid var en överraskning vad som dolde sig på botten var ett plus. Barn har livlig fantasi och jag var inget undantag. Ni skulle bara veta vad jag och min store bror kunde hitta på. Jag kan säga så här, kakan kan varieras till oend... Läs mer »

Leopardmönstrad brioche

Leopardmönstrad brioche
Ä
r helt förälskad i detta bröd. Brioche är per definition sött och med mycket smörsmak. Lite "smörigare" än vanlig bulldeg och luftigare, tycker jag. Säkert inte alla som håller med mig.
Att överraska när jag bakar är min grej, älskar att se reaktionerna. Detta bröd är inte bara super gott men så vacker att titta på också. Nästa gång kommer jag att ha två olika nyanser av brunt, en lite mörkare också för att få till det riktigt naturtrogen leopard mönster.
Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf