Powered by Jasper Roberts - Blog
Vaniljdoftande saffransbriocher

V
arning! Tänker dela med mig av ett recept på smöriga vaniljdoftande briocher. Med saffran. Nu i juletider bakar jag inte mycket utan saffran. Skulle kunna ha saffran i allt om det vore för mig. Nästan. Vet inte vad ni tycker men jag tröttnar aldrig på saffran. Just i år har jag fått till saffransbiscotti och glass. En fundering jag har är linzerkakor smaksatta med saffran. Vad tror ni kommer dem smaka gott eller hamnar i soporna? Jag känner på mig att dem kommer bli en succé. Men d... Läs mer »

Saffransbiscotti med nötter

Saffransbiscotti med nötter advent
 
B
iscotti. En italiensk sött skorpa fylld med nötter eller choklad. Smaksatt med saffran blir en mycket uppskattad liten kaka  på julbordet. Det är barnsligt lätt att göra biscotti och om det inte vore för ugnen som småbarn inte får hantera skulle jag kunna säga att även en 5:årig kan baka dem. Smaken och fyllningen går att variera. Blanda i nötter eller hackad choklad. Eller varför inte doppa de färdiga kakorna i smält choklad?
M... Läs mer »

Cheesecake fyllda Red Velvet brownies

Cheesecake fyllda Red Velvet brownies
 
H
ade varit så spänd efter själva nomineringen i Matbloggspriset och inte bakat någonting så direkt efter prisutdelningen på torsdag den 9 nov, kände jag bara en stor stor sug efter att baka och greppa kameran och bli kreativ. Bakade så mycket den helgen, brownies, chokladgrottor, valnötsbröd och mini äppelpajer så jag var tvungen att ta med till jobbet. Ha ha...jag hör hur det låter. "Var tvungen!" Nja inte direkt, jag ville så gär... Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf