Powered by Jasper Roberts - Blog
Rysk honungstårta - Medovik

Rysk honungstårta
M
in drömtårta. Till min egen födelsedag. Ett rysk besök i mitt kök. Medovik är en klassiskt traditionell rysk honungstårta. Saftig och läcker, en dessert som går tillbaka mer än 200 år. Legenden säger att den första honungstårtan skapades på 1820-talet av en personlig kock till Rysslands tsar Alexander I fru. 
Honung var en viktig ingrediens i ryska köket och ett naturligt sötningsmedel långt innan socker blev lättillgängligt. Medovik tårt... Läs mer »

Mina godaste chokladvåfflorna

Mina godaste chokladvåfflorna
 
S
upergoda chokladvåfflor Våffeldagen till ära. Undrar varför jag inte har testat det tidigare. Men som en chokoholik som jag har blivit var jag bara tvungen att äntligen testa. Så klart att både C och barnen rykte lite på näsan och tittade misstrogna på mig när jag skulle servera våfflorna. Men bara tills de tog första tuggan.
Dessa våfflor är himmelskt goda med krispig yta och så smarrig chokladsmak. Ett måste för alla chokladälskare ... Läs mer »

Saftig bananbröd med valnötter

Saftig bananbröd med valnötter
J
ag har gått och retat mig i flera dagar på de övermogna bananerna som låg hemma i köket på diskbänken. Så jag bara var tvungen att baka någonting igår, direkt efter middagen. C tyckte var väldigt ambitiös att göra den kl 20 på kvällen men innan klockan hann bli  22 var jag färdig och redo att krypa ner i sängen för att börja kolla tillsammans på "Jane the virgin", en serie på Netflix som vi båda har fastnat för. 
Mitt lilla bananbrö... Läs mer »
Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf