Powered by Jasper Roberts - Blog




White velvet cake

Print Friendly and PDF
 
♥ White velvet cake ♥
 
En sats räcker till en form på ca 20-24 cm och det blir 3 bottnar.
 
Detta behöver du till en sats:
4 st äggvitor 
2,5 dl mjölk
1,5 tsk vaniljpulver (2,5  tsk vaniljsocker)
5 dl mjöl 
4 dl socker 
1,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
175 g smör, smält i micron
 
Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Häll över den smälta smöret och blanda till en gryning massa. I en annan skål vispa äggvitorna med mjölk och vanilj.
 
Häll lite i taget av mjölkblandningen över mjölmassan och vispa kontinuerligt. Vispa till en jämn smet. Tillsätt ev livsmedelfärg om du vill ha en annan färg på dina bottnar. Annars blir bottnarna, precis som det heter White velvet cake, vita och sametslena.
Fördela smeten i 3 formar  ( runda på 20-23 cm) som du har smörjt och mjölat samt klätt botten med bakplåtspapper. Jag använder engångsformar och till denna tårta använde jag fyrkantiga formar.
Grädda längst ner i ugnen i 150-175 grader ca 25-30 minuter. Gör tandpetartestet innan du tar ut bottnarna. Låt svalna något innan du tar ut dem ur formarna.
 
Gjorde två tårtor, Pillow cake, till min födelsedag. Super goda.
 
Tårta nr 1
 


... och så nr 2
 


 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf