Powered by Jasper Roberts - Blog




Carrot cake

Print Friendly and PDF
Morotstårta
A
lltid lika god, alltid lika busenkelt att baka och a l l t i d lika uppskattad. 
Nu bakade jag en stor tårta som skulle följa med mig och maken på fest, trädgårdsfesten vi var på i helgen. Den lilla tårta var jag bara "tvungen" att baka. Barnen skulle få en alldeles egen morotstårta eftersom de ville stanna hemma.
Morotstårta
Morotstårta med frosting
 

MOROTSTÅRTA

En sats ger en rund tårta, 3 tjocka bottnar a 18 cm. Tårtan räcker till 12 personer
Tid: 1 timme
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++
 
Ingredienser morotsbottnar:
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker 
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 200 g smält normalsaltat smör
  • ca 5-6 dl skalade och rivna morötter ( ej packade, blir ca 6 små till medelstora )
  • ev malen kanel
Ingredienser frosting:
  • 300 g philadelphia ost eller annan färskost
  • 100 g saltat rumsvarmt smör
  • 3-4 dl florsocker
  • ev pasta eller hushållsfärg, smaksättning i form av essens m m.
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 175º. Smöra och mjöla engångsformar i aluminium. Lägg ev bakplåtspapper i botten så det går lättare att få ut de färdiga kakorna utan att dem går sonder eller fastnar i formen.
  2. Vispa ägg och socker vit och fluffigt.
  3. Vispa i mjöl, bakpulver och vaniljsocker samt ev kanel.
  4. Sist vispa i smält smör och blanda i morötterna.
  5. Fördela jämt i formarna och grädda i nedersta delen av ugnen för ca 20-25 minuter tills bottnarna känns färdiga.
  6. Låt dem kallna i formarna under kökshanduk medan du förbereder frostingen.
  7. Vispa smöret vit och fluffigt.
  8. Vispa färskosten och blanda med smöret.
  9. Under fortsatt vispning häll florsocker, ca 1/2 dl åt gången.
  10. Vill du färga eller smaksätta din frosting gör du det sist.
Montering och dekorering:
Bottnarna är så saftiga att man inte behöver göra tårtan i förväg och låya den safta till sig även om det inte är något fel i det. Jag fyllde och frostade tårtorna med frostingen, alltigenom. 
Till dekor hade jag gjort moröter av choklad.
 

Hade hittat Candy melts på The English shop, orange färgad choklad pluppar med vaniljsmak. Till blad använde jag Wiltons färdiga grönkristyr.
På den ena av tårtorna har jag även dekorerat med krossade Oreos.
Saftigare tårta får man leta efter. Trots att bottnarna är väldigt tjocka. 
Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet. 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Jagger

Postad den

Båda tårtorna och alla bilderna är superfina. Det är ju jättegott med morotskaka men jag har aldrig testat att baka en. Får göra det nu :)

Svar: Tack Jagger. Verkligen väldigt goda, saftiga och lätt att baka :)
Simona

FrökenTV, bloggen om tv och film

Postad den

åh, både ser super goda ut

Svar: Den är god Felicia, jag lovar ;-)
Simona

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf