Powered by Jasper Roberts - Blog




Italian meringue - as a bride's veil

Print Friendly and PDF
Italiensk maräng. Det får mig att tänka alltid på en brud och hennes vita, sammetslena slöja.
Bara älskar den. Alltså marängen. Man kan göra så mycket med den, fylla, dekorera eller bara äta med sked ;-)
 
♥ Italiensk maräng ♥
 En sats räcker till att dekorera en tårta ca 20-23 cm.
Tid: ca 30 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg:SSSSS++
 
Ingredienser :
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,6 dl vatten
  • 0,5 tsk tartar, ättika eller citronsaft (används för att äggvitorna inte ska bli övervispade)
  • 4-5 äggvitor eller 1,3 dl ägvitor
  • 2 msk strösocker 
Blanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. Använd en sockertermometer.
Vispa äggvitorna tillsammams med 2 msk socker och tartar (ättika eller citron) till hårt skum och sen häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning. 
Vispa sen marängen ca 5 minuter tills den har kallnat, är blank, styv och luftig.
 
Nedan ser ni några tips på vad man kan göra med maräng.
Som en bruds slöja... A perfect mess cake
Till dekorering av tårta. Du får en tårta med en WOW känsla av lyx på nolltid.

Ihopblandat med smör blir den godaste imbc (italian meringue buttercream). God som fyllning, frosting, spackling eller till dekorering.
50th Wedding anniversary cake for mom & dad
 
Och nu det senaste i raden...
 
♥ Glassbomb med Oreo botten och bränt italiensk maräng ♥
Ingredienser:
  • 1 pkt Oreo kex finkrossade
  • 6 msk smält smör
  • 2 l gammaldags vaniljglass ( ställ i rumstemperatur ca 30 så den mjuknar lite )
  • 1 sats italiensk maräng
Klä en rund och djup skål i plastfolje. Lägg i glassen, tryck till så den blir homogen.
Ställ i frysen.
Blanda Oreo med smält smör och tryck över glasen i skålen. Ställ i frysen tills du förbereder marängen.
Gör maräng enligt receptet ovan. Ta fram glassen ur frysen.
Vänd skålen på en serveringsfat och ta bort plastfoljen. Dekorera glasstårtan med maräng och bränn av med brullébrännare. Garnera ev med frukt eller bär. Servera och njut!
 
Gjorde denna i veckan när pappa fyllde år. Han älskar glass men gillar inte tårta och kakor. Den blev perfekt. Gudomligt god. Sonen åt två stora bitar samma kväll och den sista biten som blev kvar dagen efter.
Tack för att ni tittade in. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Maria Olofsson

Postad den

Du skriver att man skall ha sirap i marrängen men hittar inge sirap i receptet

Svar: Sirap blir det av socker och vatten som man kokar till 118 grader. Sirap eller rättare sagt het sockerlag.
Simona

Anonym

Postad den

yl

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf