Powered by Jasper Roberts - Blog




Små donuts

Print Friendly and PDF
När jag bakar något jag älskar går jag "all in". Ash, vem försöker jag lura? Jag går alltid "all in" när jag bakar men har jag riktigt flytt blir det svårt att sluta. Som när jag skulle baka mini donuts till barnen häromveckan. Som ni säkert har märkt blev jag riktigt galen med systemkameran och hade riktigt svårt att sluta ta bilder. Tur att barnen satte stopp för min "kreativitet". 
 
Älskar donuts, stora som små, med eller utan hål. Alltså vem älskar inte donuts? Har testat även baka med bakpulver, enkla och snabbt bakade men dem är inte lika goda som donuts som får jäsa i lugn och ro. 
Detta recept ger dig färska donuts på mindre än 3 timmar ifall att sötsuget blir akut. Det märks säkert att jag hade svårt att välja bilder till inlägget därav mängden bilder. Jag blir sugen bara jag kollar på dem. Ha ha ha...
***For recipe in English scroll down!
 
SMÅ DONUTS
En sats ger mellan 40- -50 stycken beroende på vilken mått du använder för att stansan donuts med
Tid: ca 3 timmar
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++
 
Ingredienser:
  • 500 g mjöl Manitoba Cream
  • 30-35 g färsk jäst
  • 2 1/2 dl mjölk fingervarm
  • 1 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör rumstempererat
  • ca 7 dl olja
  • strösocker blandad med kanel att rulla donuts i eller florsocker att sikta över innan servering.
Instruktioner:
  1. Lös upp jäst med 1 msk strösocker, 2 msk mjöl och lite mjölk. Låt stå ca 10 minuter.
  2. I en bunke eller assistent, blanda först mjöl med salt.
  3. Tillsätt mjölk, ägg och jästen. Knåda degen tills den går ihop. Låt degen vila ca 10 minuter.
  4. Kör smöret till degen blir elastiskt och känns kladdfri. Tillsätt ev mer mjöl om degen kladdar eller lite mjölk om den känns för hård.
  5. Låt degen jäsa övertäckt till dubbelstorlek. Min blev klar på en timme men det beror helt på temperaturen i köket, jäst och hur varmt mjölken var från början. Vi får inte glömma vilken mjölsort man använder också.
  6. Ta upp degen på bakbordet och knåda tills du får ut all luft. Kavla degen ca 1/2 cm tjock och ta ut rundlar med en rundutstickare eller ett glas.
  7. Låt donuts jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  8. Under tiden heta upp olja i en djup kastrull. Fritera några stycken åt gången, vänd dem efter halva tiden. Svårt att säga exakt hur länge man ska fritera på en sidan, jag tycker det beror helt på hur stora man gör och hur het oljan samt hur värmen i spisplattan fungerar.
  9. Rulla i strösocker eller sikta över florsocker precis innan servering.

Jag blandade strösocker med kanel och rullade donuts i. Säger bara...O M G.

In English:
 
MINI DONUTS
Makes about 4 dozen donuts

Time: about 3 hours
Difficulty: Easy
Rating: SSSSS ++

Ingredients dough:

  • 500 g flour Manitoba Cream
  • 30-35 g of fresh yeast
  • 2 1/2 dl milk lukewarm
  • 1 egg
  • 3/4 dl granulated sugar
  • 1/2 tsp salt
  • 1 tsp vanilla
  • 75 g butter at room temperature
  • about 7 dl oil

Dissolve the yeast with 1 tablespoon granulated sugar, 2 tablespoons flour and little milk. Set aside about 10 minutes.
In a bowl or kitchen aid, mix flour with salt. Add milk, eggs and yeast. Knead the dough until it comes together. Let the dough rest for about 10 minutes. Run the butter until the dough becomes elastic and feels little greasy. Add more flour if dough is too sticky or little more milk if it feels too hard and dry.
Let the dough rise covered until doubled size. Mine was done in one hour, but it depends on the temperature in the kitchen, yeast and how warm the milk was from the beginning.
Tipp dough on work surface and knead until you get off all the air. Roll the dough about 1/2 cm thick and take out circles using a round cutter or a glass. Let the donuts rise covered for about 30 minutes in room temperature.
In the meanwhile heat oil in a deep pan. Deep-fry a few donuts at a time, fry them on both sides. Hard to say exactly how long you should fry on a side, I think it all depends on how big they are and how hot the oil are and how the heat of the stove works.
Roll in powdered or granulated sugar just before serving.
I mixed granulated sugar with cinnamon and rolled the donuts in it. So tasty!

Thank you for stopping by. Enjoy!
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Helene

Postad den

Mums! :D

Veronica Wallgren

Postad den

Ser farligt gott ut!

Matilda Berlin

Postad den

Nämen åh så söta! Ser fantastiskt goda ut =)

Svar: Tack. Det är dem också Matilda :) Kram
Simona

Elin

Postad den

Jag döör vad gott

Svar: Dem blev super goda :)
Simona

Cecilia

Postad den

Det bara vattnas i munnen. Så fina bilder

Svar: Tack snälla Cecilia. Kram :-)
Simona

Robex Lundgren

Postad den

mums

Ida Linander

Postad den

Åh, dom ser supergoda ut! Förstår att du hade svårt att
sluta fota dom.. mumms! :-)

Svar: 😜😘
Simona

Linn

Postad den

Mmmm, ser supergott ut! Vad fina bilder du tar!

Svar: Tack Linn. Kram :-)
Simona

Hanna - Pilates och träningstokig

Postad den

Så gott det ser ut!

Petra

Postad den

Alltså ... MUMS!! :D

helenaforsmark.blogg.se

Postad den

dom ser jättegoda ut :)

Patricia

Postad den

Mums, jag fullständigt älskar munkar! Dessa kan bli farliga för mig! ;)

Svar: Dem är farliga för mig också :-)
Simona

Sanna

Postad den

Men gud så gott :))

CAMILLAESI

Postad den

Mums :-)))

Tilda Barkselius

Postad den

Åh så gott!

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Postad den

Åh vad mumsigt :D

Linn Strömberg

Postad den

Åhhh vad gott!

Nora Bååth

Postad den

Åh så smarrigt!!

Josefine Niirola

Postad den

detta måste testas!

ISA

Postad den

mums mums! allt blir godare i miniformat också :D

Svar: Ja det har du rätt i Isa :-)
Simona

Lis Mari

Postad den

så himla fancy :D

Svar: Tack snälla Julia ;-)
Simona

Elin

Postad den

Hej! :)

Vi tog med detta blogginlägg i en artikel om vad man kan göra på sportlovet. Verkar ju supergott! :) http://myeveryday.se/article/2016/february/tips-pa-sportlovsaktiviteter.html <- här är artikeln!

Ha en fin dag!
Hälsningar,
Elin
Bloggredaktionen

Svar: Hej Elin, stort tack för det. Jätte roligt att vara med så känn er fria att ta med mina recept när som helst ;-) . Ha en bra kväll! Kram Simona
Simona

Felicia - Konstverk och mammaliv.

Postad den

Men gud så gott! :)

Sött och Socker

Postad den

Så härliga bilder! Din blogg är verkligen en inspirationskälla!

Svar: Vad glad jag blir för dina ord. Kram :-)
Simona

Amanda Jona [SPONTAN]

Postad den

Men alltså MUMS!

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf