Powered by Jasper Roberts - Blog




Kanelbullekaka i långpanna

Print Friendly and PDF
Kanelbullekaka i långpanna
 
S
äger "Hello mina vänner!" med denna kanelbullekaka goding. En mjuk kaka i långpanna full med kanel fyllning och glasyr. Istället för smuldeg har jag gjort en mjuk kanel fyllning som topping som sjunker in i kakan medans den gräddas. Du har berg och dalar av krämig kanel fyllning och glasyr. Så om du gillar kanelbullar är du skyldig dig själv att testa denna. Servera den till frukost med en kopp kaffe eller till eftermiddag, även småbarn kommer älska den. Jag lovar. Kollegorna gav två tummar upp och hemma, pappa som är på besök, tyckte att det var godast hittills. Men han är partiskt så honom behöver ni inte tro på. Ni svänger ihop kakan snabbt, vet jag,smakar en bit, sen tar ni bara en bit till om ni lyckas med det och sen...bara sen återkommer med besked. Hiss eller diss?
 
Kanelbullekaka i långpanna saftig
Kanelbullekaka i långpanna 2
 

KANELBULLEKAKA I LÅNGPANNA

En sats ger en långpanna, ca 25 X 35 cm, ca 30 bitar
Tid: ca 50 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+++
 
Ingredienser smet:
  • 110 g smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 3 1/2 dl mjölk
Ingredienser topping:
  • 200 g smält smör
  • 2 dl brunt socker ( annars hälften farinsocker och hälften strösocker)
  • 1 1/2 msk malen kanel
  • 3 msk vetemjöl
Ingredienser glasyr:
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk mjölk
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 175º C och klä en långpanna ( ca 25X35 cm) med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla ingredienser till smeten och vispa jämnt.
  3. Häll i pannan och släta till ytan.
  4. Blanda alla ingredienser till topping och häll över kakan.
  5. Med spetsen på en kniv gör swirl.
  6. Grädda i mitten av ugnen för ca 25-30 minuter eller tills kakan känns klar. Tiden varierar från ugn till ugn.
  7. Blanda alla ingredienser till glasyren, den ska bli tjockflyttande som en sirap/honung.
  8. Droppa glasyren över den varma kakan och den kommer att stelna ganska fort.
  9. Skär i lagom bitar och servera den varm eller vid rumstemperatur.

Denna är en kaka som du kan äta till frukost med en kopp rykande varmt kaffe eller till eftermiddag med en till kaffe eller ett glas kall mjölk. Men oavsett hur och när du vill äta den, den är så god. Alltså riktigt riktigt god. Går även utmärkt att frysa in och ta fram snabbt vid ett oväntat besök. 
Kanelbullekaka i långpanna 3
Kanelbullekaka i långpanna 4
mjuk Kanelbullekaka i långpanna
 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentarer

Maggie Bergius

Postad den

Vilken fin blogg du har, och så härliga bakverk! Verkligen inspirerande:)
Ha en fin kväll!

Svar: Hej fina du 😊 tusen tack för dina ord, det värmer i hjärtat. Kram Sim💚na
Simona Muntean

Kristina

Postad den

Har testat, helt magisk gott. Min blev lite högre, hade en mindre form men så saftig o gott. Älskar dina bilder och recept. Du är så inspirerande. Keep up:)

Svar: Vad roligt att du gillade kakan, så lätt och såååååå god :). Ja den blir hög eller tunnare beroende på storleken på formen. Tack för dina fina ord. Ha en trevlig helg! Kram
Simona Muntean

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf