Powered by Jasper Roberts - Blog
Vad äter du helst till frukost? Gröt eller chokladvåfflor?

Print Friendly and PDF
V
ad äter svenska folket till frukost? Vad är en traditionell svensk frukost? Och vad är min favvo frukost, den där lyxiga frukosten som jag helst skulle vilja äta varje morgon eller varje helg?
Trodde jag hade svar på dessa frågor när jag tackade ja till en intervju i den tyska tidningen Jag blev så glad att jag fick frågan att jag inte tog med i beräkning hur svårt det är att definiera den traditionella svenska frukosten. Tur att jag har min testpanel, mina kollegor på jobbet. De kan jag lita på. Dem ställer alltid upp när jag behöver testa nya smaker och recept innan dessa kommer upp på bloggen. Ställde frågan till minst tio stycken och fick nästan lika många olika svar. Nästan. Alla tycker det finns flera ”traditionella” frukostar men en dök upp flera gånger. Havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk. Det är något särskilt med den varma gröten, den mättar och värmer och känns helt rätt under de mörka och kalla morgondagarna. Och det har vi gott om i Sverige. Mörka och kalla morgondagar.
När vi kom till min favorit frukost hade jag faktist svårt att välja. Men jag älskar choklad och jag älskar att lyxa till det. Så efter en stunds fundering kom jag fram till vad jag gillar och som jag ofta äter på helgerna. Chokldvåfflor. Finns inte mycket som är lyxigare än det och passar inte bara till lata helgfrukostar utan till brunch också. För choklad kan man aldrig få nog av. Eller hur?
Är du inte lite nyfiken på receptet på mina gudomliga Chokladvåfflor? Gå in på inlägget och läs mer om i så fall.
Var extra noga med att inte bläddra för snabbt förbi sidan 76 till 81 i bildspelet längst upp. Där berättar jag lite mer om mig själv.
Jag är själv nyfiken på vad ni själva har för frukostvanor och vad ni helst gillar att äta till frukost? 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Klicka gärna på lilla ♡ om du gillar det du ser! Kram

Kommentera här


Mat och Dryck Matklubbens Topplista 037jhDBf